Hlavní strana >> Články >> Slánské křižovatky ve školním Bungru

Slánské křižovatky ve školním Bungru

V Klubu Bungr při 3. základní škole v Rabasově ulici ve Slaném v těchto dnech proběhl jedenáctý ročník divadelního festivalu mladých umělců. Ve městě se tato akce uskutečnila již počtvrté pod přiléhavým názvem Slánské křižovatky.
Žákovský divadelní soubor vznikl při 3. ZŠ před sedmi lety a své působiště i zázemí má v upravených prostorách bývalého krytu civilní obrany v podzemí školní budovy. Mladí adepti hereckého umění mají za sebou řadu velmi úspěšných představení a za své herecké výkony získali také mnohá čestná uznání. Velký podíl na úspěchu mají i vedoucí z řad učitelů, kteří se hereckými elévům maximálně věnují.

Letošní Slánské křižovatky byly dvoudenní. V pátek 16. listopadu odpoledne byla na programu vernisáž obrazů slánských amatérských výtvarníků - Bohuslava Kajpra a Davida Zemana. Festival zahájil soubor z Gymnázia v Novém Strašecí s představením Báje.

Také v sobotu byl připraven pestrý program, v němž vystoupily Divadelní soubor Vrtule s třemi samostatnými scénami - Hladká, Roztočená a Vrásčitá, divadelní soubor Pecky z Peček, Hudradlo Zliv a Gymnázium Mělník. K relaxaci hrály svérázné kapely se všeříkajícími názvy Holmes Šolmes, Bezva Hrajou a Hajaja. Součástí akce mladé scény byly i besedy s pedagogy pražského DAMU.

Kladenský deník č. 271 z 21. 11. 2001

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Z Kladenského deníku převzala Kn
Vloženo: 21.11.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.