Hlavní strana >> Články >> Rekordní Slánská brusle byla generálkou na republiku

Rekordní Slánská brusle byla generálkou na republiku

Letošní XXII. ročník krasobruslařského závodu Slánská brusle se opravdu vydařil. Zúčastnilo se ho rekordních 154 závodníků a závodnic z 24 oddílů. S výjimkou borců ze severní Moravy přijel prakticky každý, kdo v juniorské a žákovské kategorii něco znamená. Slánská brusle se tak stala jakousi neoficiální generálkou na mistrovství republiky.
Jiří Friml stál u zrodu Slánské brusle, od čtvrtého ročníku nepřetržitě je ředitelem závodu. "S jedinou výjimkou jsme vždycky měli více než stovku závodníků. Vzhledem k listopadovému termínu to není jednoduché dát dohromady, protože v tomto období bývá omladina dost nemocná. Máme dobrou spolupráci s vedením zimního stadionu, termín se nám daří skloubit s potřebami hokejistů. Organizační štáb je sehraný, maká na plné obrátky, daří se nám získat sponzory, bez jejichž pomoci bychom nemohli závod pořádat".
Pohled do výsledkových listin předchozích ročníků napovídá, že na slánském ledě ještě jako žačka startovala pozdější mistryně republiky a úspěšná reprezentatka Lenka Kulovaná.
Ani tentokrát nechyběl devatenáctiletý Karel Štefl z Tuřan, nejúspěšnější závodník v historii Slánské brusle - dvakrát vyhrál jako žák, třikrát coby junior. Tentokrát se představil se čtrnáctiletou drobounkou Veronikou Havlíčkovou z Hradce Králové, se kterou jezdní sportovní dvojice za Stadion Brno.
"Vyhlédl jsem si ji při loňské Slánské brusli," prozradil. Pak se společně vydali za uznávaným párem Kovaříková - Novotný, který jim spolupráci posvětil...
Štefl s partnerkou přicestovali do Slaného bezprostředně po návratu z mezinárodního závodu v italském Miláně, kde obsadili lichotivou čtvrtou příčku!
V silné konkurenci se omladina z našeho regionu rozhodně neztratila. Alena Garguláková z Neprobylic se blýskla vítězstvím v kategorii nováčků, 13. Josefína Carvanová, 16. Barbora Foldová, 18. Jana Veselovská, 20. Lucie Došková.
Juniorka Marie Lafantová si vyjela šesté místo.
Žačky: 10. Andrea Švenkrtová, 17. Romana Ondrášková, 20. Kamila Holcová.
Nováčci mladší: 10. Natálie Dobrovodská, 11. Markéta Lakotová.
Žačky mladší: 22. Tereza Šmídová, 24. Barbora Haunerová.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: žek
Vloženo: 19.11.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.