Hlavní strana >> Články >> Rekonstrukce hlavní slánské pošty začne v průběhu léta

Rekonstrukce hlavní slánské pošty začne v průběhu léta

Budova na Masarykově náměstí, kterou Česká pošta již po řadu let užívá, projde generální rekonstrukcí, která by měla trvat přibližně jeden rok. Po tu dobu by občanům Slaného měla sloužit provizorní poštovní úřadovna, která bude zřízena v bývalém Okresním domě.

Podle článku Marka Zouzalíka ze Slánských listů VIII, číslo 10 z 16. 5. 2000
V rámci generální rekonstrukce budovy České pošty na Masarykově náměstí proběhne celková přestavba objektu, který je v celkově velmi špatném stavu - podle našich informací je tato pošta v nejhorším technickém stavu v rámci okresů Kladno a Rakovník. Výsledkem této investice by kromě řešení špatného technického stavu mělo být nejen rozšíření zázemí poštovního úřadu, ale i rozšíření prostorů určených pro veřejnost. V budoucnu by měly být veškeré služby pošty soustředěny v přízemí, přičemž v prvním patře se bude nacházet zázemí pro zaměstnance poštovního úřadu. Pro handicapované občany bude vybudován bezbariérový přístup k přepážkám, zřejmě však bude umístěn ve dvoře a bude jej možné používat jen na vyžádání. Jaké finanční náklady si rekonstrukce slánské pošty vyžádá, se nám dosud nepodařilo zjistit.

Výběr vhodného náhradního objektu prováděla Česká pošta v úzké spolupráci s MěÚ Slaný. Celkově byly navrženy tři objekty, z nichž pro potřeby pošty vyhovovala nejvíce budova bývalého Okresního domu. Začátkem měsíce srpna proběhne v průběhu některého z víkendů bleskové stěhování, které si zřejmě vyžádá uzavření pošty na jeden den před a jeden den po tomto víkendu. Stávající přepážky z poštovního úřadu budou demontovány a znovu instalovány v prostorách zvýšeného přízemí Okresního domu. Tato provizorní úřadovna, která bude přístupná spojovacími dveřmi z budovy tzv. "Nového okresáku" bude poskytovat veškeré poštovní služby bez omezení.

Celý článek ve Slánkých listech.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 18.05.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.