Hlavní strana >> Články >> Děti plavaly všemi možnými styly

Děti plavaly všemi možnými styly

Již druhý ročník plaveckého žákovského maratonu se uskutečnil v novém slánském bazénu.
"Hlavním pořadatelem akce je střední odborné učiliště strojírenské a letos poprvé i město, které ji financovalo v rámci prevence kriminality," řekla Šárka Veselá, ředitelka učiliště.

Děti začaly plavat kolem deváté hodiny a do odpoledne musely zdolat celkem dvaačtyřicet kilometrů."Aby se kilometry stačily uplavat, musí se akce zúčastnit celkem osm set padesát žáků a studentů. Jsou tady děti nejen ze základních a středních škol ze Slaného, ale i z okolních obcí, jako například Velvar, Smečna a dalších. Letos se na plavání dostavili i žáci ze zvláštních škol," sdělila Veselá.

Organizátoři by přivítali, kdyby se pro příští léta stal maraton tradicí. "Tuto akci jsme se rozhodli uspořádat hned z několika důvodů, především jako prevenci proti drogám. Myslíme si, že když se dětem v bazénu bude líbit, navštíví ho častěji a budou mít určitou náplň svého volného času. A pak se také domníváme, že především děti z vesnic mají menší možnost se dostat do bazénu," dodala ředitelka.

Každý soutěžící mohl plavat v libovolném stylu, ale musel zdolat padesát metrů. Na závěr dostali účastníci na památku plaketu. Jednotlivé skupiny dětí převážely autobusy a byl rovněž stanoven časový harmonogram.

Kladenský deník č. 251 z 27. 10. 2001

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Z Kladenského deníku převzala Kn
Vloženo: 29.10.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.