Hlavní strana >> Články >> Míra nezaměstnanosti se snížila ve všech mikroregionech okresu

Míra nezaměstnanosti se snížila ve všech mikroregionech okresu

Již třetí měsíc pokračuje trend klesající míry nezaměstnanosti na Kladensku. Příznivý vývoj se projevil ve všech mikroregionech okresu.
Situace se oproti září zlepšila i na nejzatíženějším Zlonicku, kde však míra nezaměstnanosti (13,38 %) stále výrazně převyšuje okresní průměr (9,27 %). Zbývající mikroregiony se pohybují pod hranicí deseti procent, Unhošťsko dokonce pod šesti procenty.

Ačkoli téměř ve všech mikroregionech došlo za uplynulé čtyři týdny k mírnému snížení nabídky volných pracovních míst, výrazný posun vzhůru byl na Velvarsku, kde jeden ze zaměstnavatelů vznesl na úřad práce požadavek na přijetí padesáti nových zaměstnanců do dělnických profesí. "Přestože se jedná pouze o pracovní místa jednoho typu, jsme za tento vývoj velmi rádi," uvedl pro Kladenský deník analytik úřadu práce František Paulík. Jak vyplývá z údajů zveřejněných na internetových stránkách úřadu, mikroregionem s nejsilnější poptávkou po pracovní síle se vedle Kladenska stalo právě Velvarsko.

Naopak nejhůře se uplatnění shání na Stochovsku, kde na každé volné místo připadá okolo třiatřiceti uchazečů a také v mikroregionu Slánsko (více než dvacet).

Kladenský deník č. 250 z 26. 10. 2001

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Z Kladenského deníku převzala Kn
Vloženo: 26.10.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.