Hlavní strana >> Články >> Nabízejí atraktivní program

Nabízejí atraktivní program

Přečíst si zahraniční noviny a časopisy v angličtině aniž byste je vzali do ruky, můžete na pracovišti informačních služeb ve Státní vědecké knihovně v Kladně. Knihovna má možnost přístupu k plnotextovým databázím zahraničních časopisů, novin a dalších dokumentů.
Jedná se o projekt Národní knihovny České republiky vytvořený na základě programu Open Society Institute EIFL Direct, obsahujícího řadu databází s plnými texty článků časopisů ze společenských a humanitních věd, umění, vzdělávání, životního prostředí, zdraví, práva, politiky, psychologie, ekonomie, managementu, účetnictví, mezinárodního obchodu.

"Je možné si pročíst kupříkladu více než sto dvacet amerických regionálních deníků a patnáct deníků vydávaných v angličtině, což je denně aktualizováno. V odborných časopisech najdou potřebné informace zejména studenti nebo odborníci z různých oborů. O této službě, která je bezplatná, jsme informovali všechny střední školy," uvedl vedoucí informačních služeb a studoven Jakub Pavlík. Dodal, že program nabízí možnost se zdokonalit v angličtině a seznámit se s cizojazyčnou terminologií, což je významné zejména pro studenty, kteří se chtějí dané oblasti věnovat. "Znalost odborných zahraničních časopisů zvoleného oboru je jistě vítanými vědomostmi při přijímacích zkouškách. Vybrané články z novin a časopisů i ostatní údaje lze uložit na disketu, vytisknout nebo odeslat na vlastní emailovou adresu. Program dále nabízí možnost přečíst všeobecné plnotextové časopisy z oblasti kultury, obchodu či zdravotnictví. Denně jsou aktualizovány," V počítači Státní vědecké knihovny je možné si vyhledat v angličtině i údaje o různých firmách z oblasti obchodu politiky, ekonomie. S postupem vyhledávání údajů seznámí školení pracovníci knihovny. Návštěvu si lze domluvit také předem.

Kladenský deník č. 248 z 24.10.2001.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Z Kladenského deníku převzala Kn
Vloženo: 24.10.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.