Hlavní strana >> Články >> Co se to ve Slaném točí?

Co se to ve Slaném točí?

Od konce letošního dubna vzrušuje slánskou veřejnost štáb filmařů České televize, který ve Slaném natáčí nový televizní seriál. Na to proč, jak a co se vlastně ve Slaném natáčí, se autoři článku zeptali osoby nejpovolanější a nám Slaňákům zvlášť blízké, režiséra Karla Smyczka.

Podle článku Libora Dobnera a Karla Vidimského ze Slánských listů VIII, číslo 10 z 16. května 2000
Točíš ve Slaném poprvé?
Ne, už jsme tu točili nějakou scénu do filmu "Krajina s nábytkem". Točili jsme tehdy ve slánském kulturáku a na náměstí. Trvalo to ale vlastně jen jednu noc a den.
Proč jsi se teď rozhodl pro Slaný?
Já vždycky, když dojde k tomu, že má být v příběhu něco na malém městě, uvažuju, jestli by to nemohlo být ve Slaném. Ale ono se to často vzpouzí, protože třeba Bylo nás pět by tady točit nešlo, prostě ty historické věci tu nejdou nebo jenom zčásti. V tomhle případě musím říct, že pro Slaný byl i Ivo Pelant, autor scénáře, který bydlí tady nedaleko a jezdí sem často nakupovat. Takže ta volba byla jasná. Já jsem sice chodil do školy Na Háje, ale Komenda na nás v tomhle případě zapůsobila nějak líp, taky tím, že to máme spojené s exteriérem, to pro nás bylo výhodné. Komenda se do toho příběhu hodí víc.
Ona dneska je to vlastně nejstarší funkční škola ve Slaném.
Ona je krásná a navíc musím říct, že nám tu vyšli velice vstříc.

Celý článek naleznete v květnových Slánských listech.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 17.05.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.