Hlavní strana >> Články >> Bobří dámy na Čabárně zimu možná nepřežijí

Bobří dámy na Čabárně zimu možná nepřežijí

Smutným dojmem působí v těchto dnech vodní park Čabárna u Brandýsku. Vypuštěný rybník a vysychající tůňky a mokřady jsou bez obvyklých živočichů, jen párek bobrů se čachtá v malém brouzdališti.

"Rybník v nejbližších dnech opět napustíme. Vypustili jsme ho proto, abychom zjistili, kterým rybám a dalším vodním živočichům se v něm daří. Překvapilo nás, že se v něm rozmnožili původní druhy ryb, jako jsou kapři a líni, ale i jeseter a některé menší barevné varianty, z nichž příští rok budou jedinci na prodej," řekl majitel přírodního parku Vladimír Lážnovský.

Obavu má ze zimy, kterou zdejší dvě bobří dámy možná nepřežijí. "Ještě před prvními mrazy bych je chtěl přestěhovat do bobrária, s jehož stavbou letos v dubnu začala firma Energie Kladno z iniciativy majitele Jaromíra Jágra. Sponzorský dar splní svůj účel jen tehdy, když se v něm do měsíce budou moci bobřice přichystat na zimu. Peníze na dokončení příbytku nemám. Pomoci možná může město nebo další sponzoři, kteří by přispěli na dokončovací práce," dodal Lážnovský.

Kladenský deník č. 242 ze 17.10.2001.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Z Kladenského deníku převzala Kn
Vloženo: 17.10.2001
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.