Hlavní strana >> Články >> Městský úřad ve Slaném má od listopadu nový odbor

Městský úřad ve Slaném má od listopadu nový odbor

Od listopadu 1999 byl zřízen na Městském úřadu ve Slaném odbor životního prostředí jako samostatný odbor. Má širokou škálu působností nejen ve správním území města, ale i v jeho okolí. Dříve byl tento odbor součástí odboru výstavby.

Podle článku Drahomily Radoměřské ze Slánských listů VIII, číslo 10 z úterý 16. května 2000

Vedoucí odboru Ing. Heleně Mohylové položila autorka článku několik otázek.

Co se podařilo odboru za krátkou dobu samostatné činnosti?
V návaznosti na činnost v předchozím období byla v prosinci znovu otevřena naučná stezka na Slánské hoře. V částečně zavezeném lomu byla ukončena nová výsadba dřevin vhodného druhového složení. S výsadbou budeme i nadále pokračovat. Na částečný úvazek byl přijat hlídač, který v lesoparku Háje dohlíží na to, aby ho vandalové a nenechavci neničili. Po městě byly rozmístěny nové barevné kontejnery na separovaný odpad.
Ve všech zákoutích města, u silnic a cest se množí černé skládky. Co s tím?
To je problém! Město nemá žádnou veřejnou skládku na komunální odpad. Technické služby se snaží skládky likvidovat, ale sami na to nestačí. Pokud lidé nebudou donuceni přísnějšími postihy změnit své chování a nevytvoří si správný vztah k přírodě a svému okolí - není řešení.
Co s psími exkrementy v našem městě?
Úklid provádí firma TOI TOI, ale záleží na majitelích psů.
Jednou z činností odboru je i ochrana a údržba zeleně ve městě a okolí. Žádá-li občan o povolení kácení stromů, co musí udělat?
Musí podat písemnou žádost o povolení kácení s uvedením důvodu a druhu stromu. K žádosti musí přiložit výpis z katastru nemovitostí a snímek pozemkové mapy, která dokládá vlastnictví pozemku a stromu. Ošetření, výsadbu a případné kácení stromů a keřů na pozemcích města zajišťují Technické služby na základě povolení našeho odboru.
Co chystá odbor v nejbližší době nového?
Ve středu města chceme nalézt vhodné místo pro umístění velké obrazovky, na které budou občané informováni o aktuálním stavu ovzduší ve městě.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 17.05.2000
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.