Hlavní strana >> Články >> Pavel Sedláček maluje hlavně ženské akty

Pavel Sedláček maluje hlavně ženské akty

Galerie Antik Ikaros ve Slaném připravila pro své návštěvníky novou výstavu. Jako první zde po prázdninách vystavuje své malby kladenský výtvarník Pavel Sedláček.
V minulosti už měli návštěvníci galerie možnost zhlédnout jeho výstavu jako jednu z mála, protože sám umělec říká, že má v sobě málo exhibicionismu.

Pavel Sedláček nyní žije ve Mšeci, obci na Rakovnicku. Ženy jsou námětem téměř všech jeho maleb. "Pokud u ženy existuje něco, čemu lze jakžtakž porozumět, pak je to její povrch. Stal jsem se tedy badatelem v této oblasti, tudíž člověkem veskrze povrchním," odpověděl umělec na otázku, proč maluje ženské akty.

V galerii je možno vidět celkem 31 obrazů. Skutečně téměř všechny jsou inspirovány ženským tělem a také zvířaty. Často je žena zobrazována s částí těla zvířete či abstraktních postav , ty však některé akty velice ruší. Pozitivní ohlas většiny návštěvníků vernisáže vzbudila okolnost, že Sedláček nemaluje hubené modelky, ale ženy oblých tvarů.

Na otázku, kde bere inspiraci, odpověděl: "Po bytě mi modelky nepobíhají, i když by to bylo příjemné. V současné době však moc drahé. Jinak je mou inspirací vlastní zkušenost."

Výstava ve Slaném potrvá do konce měsíce. Potom je možno vidět další, a to v galerii Radost v Kladně.

Mladá fronta DNES č. 213 z 12. 9. 2001

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Z Mladé fronty DNES převzala Kni
Vloženo: 12.09.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.