Hlavní strana >> Články >> Smečno má své Infocentrum

Smečno má své Infocentrum

Mezi kulturně - společenská zařízení Městského úřadu ve Smečně patří také knihovna. Ve svém fondu má na 17,5 tisíce knih a časopisů, které si třikrát v týdnu půjčuje 290 zapsaných čtenářů.
Před devíti lety se z důvodu restituce přestěhovala knihovna do nových prostor. Byly jí vyčleněny přízemní místnosti v Základní škole Na boku. O chod zařízení se stará Vlasta Fořtová. "Jsem ráda, že knihovnu navštěvují nejen dospělí obyvatelé Smečna, ale především děti. Ve spolupráci se školou se tady konají tématické besedy, pomáhám při přípravě různých školních aktivit. Děti si mohou vypůjčit knihu nebo časopis také o hlavní přestávce," přiblížila část své činosti smečenská knihovnice.

Pro návštěvníky má vždy připraveny nejen knihy a vlídné slovo, ale i radu. Dalo by se tedy říci, že i ve Smečně působí malé infocentrum. Knihovnice například našla klientovi informace o pražské potrubní poště nebo studentce zapůjčila tři knihy o hygieně, které nemají ani ve Státní vědecké knihovně.

"Malé děti mají největší zájem o ilustrované pohádky, větší kluci o sci-fi a děvčata o své dívčí romány. Dospělí čtenáři vyžadují spíše oddychové čtení," uvedla knihovnice a doplnila, že informace o kulturním dění zájemci naleznou také na internetové stránce Smečna. Nebylo by prý na škodu, kdyby byl v knihovně k dispozici bulletin o Smečně a jeho historii. Současně by byl potřeba i ve slánském Infocentru, kde by hlavně zahraničním turistům prezentoval jedinečnost barokního stavitelství na Slánsku.

Kladenský deník č. 211 z 10. 9. 2001

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Z Kladenského deníku převzala Kn
Vloženo: 10.09.2001
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.