Hlavní strana >> Články >> Malovalo se na lidském těle

Malovalo se na lidském těle

V překrásném prostředí Lidického dvora v Lidicích Menších u Slaného, se o víkendu konal v pořadí již čtvrtý ročník výtvarné výstavy pod širým nebem.
Ve dvoře vystavovalo patnáct výtvarníků svá díla z oblasti keramiky, pískovcových plastik, dále tu byly k vidění grafika, oleje, pastely, fotografie, dřevěné a hliněné loutky. Nechyběla textilní tvorba a malované hedvábí. Zastoupena byla i malba na lidské tělo, kterou za velké pozornosti přítomných návštěvníků tvořila kladenská akademická malířka Renata Kaiserová.

"Lidské tělo je vlastně přírodní materiál. Velmi dobře se na něj maluje. Před dvěma lety jsem tady v Lidicích malovala na modelku modročervený volný motiv a na letošním ročníku mi pózoval můj syn Filip. Domluvili jsme se na námětu Gorgony," informovala Kaiserová a doplnila, že nedávno ve stylu happeningu malovala i modelky na módní přehlídce v Kladně.

Nedílnou součástí výstavy byl zajímavý doplňující program. Šermířské vystoupení, historický tanec, ukázka dobových zbraní - vše v podání skupiny historického šermu Sinister, divadelní soubor při 3. základní škole Slaný uvedl hru Nikola Sanders, na tibetské mísy zahrál Josef Šrámek, o cestě po Indii vyprávěl Pavel Bartoníček.

Zájemcům o výklad karet i numerologii se věnovala Jana Volfová ze slánské Modré aury a kromě reprodukované dobové hudby zahrála také skupina Bandshees s irskou hudbou. "Na Lidickém dvoře jsem již po třetí. Dalo by se říci, že je to setkávání dobrých přátel. Renáta Sobolová a další, kteří se podíleli na pohodovém dnu, si zaslouží upřímné poděkování," nechala se slyšet Pavla Svobodová z Kladna-Kročehlav.

V podvečer tohoto nevšedního srpnového dne se v místním kostelíku svatého Jakuba konala bohoslužba O toleranci, kterou sloužil slánský děkan Pavel Táborský.

Kladenský deník č. 181 z 6.8.2001.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Z Kladenského deníku převzala Kn
Vloženo: 06.08.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.