Hlavní strana >> Články >> Slaný se v sobotu změní v husitské město

Slaný se v sobotu změní v husitské město

Centrem půjde historický průvod s Janem Roháčem z Dubé v čele.
Druhý ročník Husitských slavností se koná v sobotu v centru Slaného.
Zahájí je v 9 hodin průvod s Janem Roháčem z Dubé v čele, který vykročí od domu dětí Ostrov, v 9.25 hodin vystřelí slavnostní salvy, v půl desáté předese slavný Roháč z Dubé řeč k měštanům, o patnáct minut později promluví slánský starosta. Od 10 do 12 hodin si mohou účastníci prohlédnout středovéké trhy, kde budou ukázky různých řemesel. Chybět nebude ani pravá dobová krčma. Uskuteční se vernisáž výtvarných prací žáků. K vidění a slyšení bude dobová hudba, kejklíři, ukázky tanců a šermu.

V průběhu celého odpoledne jsou připraveny soutěže pro děti a jejich rodiče. Tuto část slavnosti si vzal na starost spolu s Ostrovany Klub Bezejnenných.

Po celý den bude zpřístupněna Velvarská brána a prostory Vlastivědného muzea. Od 14.30 hodin bude možné využít odborného dohledu istruktorů skupiny historického šermu Fortuna a vystřelit si z kuše na terč nebo z palných zbraní. Od 17 hodin zahraje v kapli Vlastivědného muzea exkluzivně pro slánské milovníky vážné hudby skupina Dubia Fortuna.

Druhý ročník Husitských slavností připravil Ostrov DDM Slaný spolu s městským úřadem. Partnery jsou živnostenský úřad a městské muzeum.

Podle Kladenského deníku 5, číslo 110 z 12. května 2000

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 12.05.2000
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.