Hlavní strana >> Články >> Úspěch i potíže

Úspěch i potíže

Po suverénním triumfu ve čtvrtém závodě domácího šampionátu juniorů se slánský plochodrážník Miroslav Fencl v neděli okusí uspět i v semifinále mistrovství světa v polském Rybniku, kam se kvalifikoval druhou příčkou ze čtvrtfinálového podniku na domácím oválu.
"Při současné formě má dobré vyhlídky na postup do světového finále," míní předseda slánského oddílu Petr Křikava.

Jinak se ovšem v klubu před druhou polovinou zatím veleúspěšné sezony kupí problémy. Třetí muž domácího juniorského šampionátu Simota si zlomil ruku a senior Batelka pro změnu klíční kost, což ohrožuje jeho společný start s Fenclem ve finále národního mistrovství dvojic. "Uvažujeme proto o angažování nadějného polského juniora Chrzanowského, jehož účast je však podmíněna souhlasem svazu," poznamenal Křikava.

Ohrožen je i nejbližší podnik na slánské dráze, atraktivní čtyřutkání juniorských týmů Bydhoště, Toruně, Míšně a Slaného, jenž se měl uskutečnit 28. července. Oběma polským družstvům však termín nevyhovuje, a proto by Slánští závod rádi přesunuli na 18. srpen, a nyní čekají na vyjádření Míšně. "Pokud změna termínu neprojde, závod zrušíme," prohlásil slánský předseda.

Ve Slaném nyní soustředí veškeré úsilí k extralize družstev, kde se po dlouhých 34 letech skýtá šance na titul. Po půlce soutěže tým figuruje na třetím místě, ovšem se shodným bodovým ziskem jako vedoucí Pardubice i druhý Olymp.

"Pokud se něco nestane, měli bychom druhou polovinu absolvovat kompletní," počítá Křikava se silnou sestavou Bajerski, Jagusz, Štancl a Fencl, unichž by rád viděl zkušeného Tesaře, jenž se zotavuje ze zranění achilovky.

Mladá fronta DNES č. 161 ze dne 13. 7. 2001

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Z Mladé fronty DNES převzala Kni
Vloženo: 13.07.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.