Hlavní strana >> Články >> Slánská organizace sdružení nájemníků právě zahájila činnost

Slánská organizace sdružení nájemníků právě zahájila činnost

Představitelé SON České republiky očekávají ve druhém největším městě okresu Kladno řadu problémů souvisejících s nájemným bydlením.
Týden po ustavující schůzi byla v druhé polovině dubna ve Slaném založena místní organizace Sdružení nájemníků České republiky. Jejím prvním předsedou se stal Géza Tóth.

Organizace má za úkol hájit zájmy občanů žijících v nájemních bytech a to nejen v souvislosti s blížící se privatizací městského bytového fondu, v otázkách nepřiměřených plateb za teplo a další energie, ale i sporech mezi nájemníky domů. "Chceme mimo jiné upozornit lidi, aby si uvědomili, že v privatizaci nebudou kupovat samostatný byt, ale celý dům. Aby včas zvážili, jaký je jeho stav, zda nevyžaduje nutnou opravu nebo rekonstrukci," sdělil včera Kladenskéu deníku Géza Tóth, který příští týden převezme z rukou regionálního zástupce Sdružení nájemníků ČR (SON) Jiřího Nachtigala oficiální přihlašovací dokument.

Poté by se mělo uskutečnit i první jednání se zástupci slánské radnice. Jak předseda Tóth uvedl, prioritou organizace není stát v souvislosti s privatizací v každém případě proti vedení města, ale snažit se navázat přijatelné vzájemné vztahy.

V současnosti je registrováno již dvacet členů, další jistě přibudou v nejbližší době. Informace a novinky z činnosti slánské organizace SON se obyvatelé dozvědí z vývěsní tabule umístěné ve Wilsonově ulici. V nedaleké prodejně potravin Jana si rovněž mohou vyzvednout přihlášku. Ještě tento mísíc by chtěla MO SON ČR Slaný zřídit právní poradnu, kdy by byly zájemcům zodpovězeny dotazy týkající se problematiky bydlení.

Podle článku Roberta Božovského, Kladenský deník 5, č. 109 z 11. 5. 2000

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 11.05.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.