Hlavní strana >> Články >> Děti předváděly na kolech při soutěži nevídané kousky

Děti předváděly na kolech při soutěži nevídané kousky

Na akci, kterou pořádal slánský dům dětí a mládeže Ostrov, se sešlo několik desítek dětí, které chtěly ukázat, co všechno s řidítky a šlapkami umí.
V sobotním dopoledni se slánský lesopark Háje změnil v cyklokrosovou dráhu, kde si na čtyřicet malých i větších dětí měřilo své sportovní síly i šikovnost v akci s názvem Den kola, kterou pořádalo Středisko volného času Ostrov.

"Hlavotočna, bluďárna, nervoteč, cross, vrchařina, jípozadko a flekostojka jsou názvy jednotlivých postů, které účastníci musí zdolat během celé soutěže," informoval hlavní organizátor Robert Novák a doplnil, že poskončení závodu a vyhlášení vítězů se pojede s těmi, kteří budou mít zájem (mohli se zúčastnit i rodiče), na krátký cyklistický výlet do okolí Slaného.

"Přijely jsme sem, protože rády jezdíme na kole a taky soutěžíme," shodně řekly čtrnáctiletá Světlana Rovňanková a pětiletá Janička Veselovská ze Slaného. Dvanáctiletý Lukáš Habada ze Studeněvsi na Den kola přijel s kamarádem Romanem Brožíkem. "Na takové soutěži jsem dnes poprvé. Líbí se mi tady a chtěl bych vyhrát, protože na kole jezdím rád. Zatím mám dobrý čas a žádné trestné body, ale v jízdě po zadním kole jsem mohl být lepší," svěřil se.

Rozdáním sladkých odměn a vyhlášením vítězů, kteří se umístili na prvních místech tří věkových kategorií - nad 12 let - Miroslav Vepřek, 9 až 12 let - Fanda Hrabánek a do 8 let David Penzeš a zvláštní cenou pro nejmladšího účastníka Pavlíka Vagnera, skončilo sportovní zápolení, na jehož bezchybném průběhu se podíleli členové oddílu Bezejmenní a Dance klub Ostrov.

Podle článku Hany Tiché z Kladenského deníku 5, číslo 107 z 9. května 2000.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha v Slaném
Vloženo: 09.05.2000
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.