Hlavní strana >> Články >> Vítání jara 30.dubna v 3.ZŠ Slaný

Vítání jara 30.dubna v 3.ZŠ Slaný

Pondělí 30.4. je takový podivný pracovní den, vklíněný mezi dva volné dny. Rozhodli jsme se proto vyměnit klasickou výuku za netradiční setkání. Dopolední výuka odpadá
a všechny akce jsou dobrovolné, omluvenky od žáků nevyžadujeme, docházka se tento den nezapisuje.
Všechny plánované akce se nemusí povést, mohou se i do onoho data pozměnit, popisujeme pouze naše nápady a záměry, počasí nám každopádně nemůže nic pokazit:
Školní bufet bude po celou dobu otevřen.
Zveme funkcionáře Klubu rodičů, představitele města, známé a přátele.
Pro veřejnost: od 15 h je možnost volné prohlídky školy.
Přijímací testy do sportovních tříd:
Ráno v 9 hodin se u tělocvičen sejdou (bude otevřeno od fotbalového hřiště) zájemci o přijetí do sportovních tříd. Nejvíce bude čtvrťáků, ale jsou i zájemci do stávajících dvou sportovních tříd. Děti dostanou startovní čísla a budou v tělocvičnách plnit jednotlivé disciplíny (sprint, překážková dráha, leh-sed, skok do dálky z místa, hod plným míčem). Potom se přesuneme na atletické hřiště
a děti poběží Cooperův test (12 min.). Po obědě budou hrát různé hry a v 16 h odejdou do bazénu. V 17 h bude konec. Rodiče se mohou zúčastnit jako pozorovatelé.

Hrajeme si s hlínou, kameny, papírem a látkami:
Od 15 hodin bude na školním dvoře probíhat volné odpoledne, kde si budou moci děti popřípadě i s rodiči vyzkoušet nejrůznější materiály a techniky a vytvořit tak originální výtvarná dílka. Bude se tkát, čistit vlna, zdobit perníčky, vytvářet sochařská díla z keramické hlíny a kamenů, malovat, dávat podobu celému roji čarodějnic …
Atmosféru jistě podtrhne příjemná hudba, vystoupení školního pěveckého souboru i prodejní výstava dětských prací.

Zprovoznění internetu:
V 16 hodin se zájemci sejdou ve školní čítárně a slavnostně odstartují volně přístupný internet na dvou počítačích. Zveme i sponzorskou firmu SOFTLINK, která nám umožnila toto připojení.
Těšíme se na žáky i jejich rodiče, příjemně posedíme a popovídáme …. Každý nám může prozradit svoji oblíbenou www adresu, seznámit nás případně se svojí webovou stránkou apod.

Divadelní představení:
V 17.30 h se uskuteční ve školním klubu BUNGR představení našeho školního souboru VRTULE . Na programu je baladický příběh Nikola Sanders na text skupiny Původní Bureš. Hrají K.Rezková, K.Reblánová, K.Svobodová a další absolventi „zdejšího ústavu“.

Oheň:
V 18.30 h zapálíme na školním dvoře oheň, děti a rodiče si mohou opéci buřty, které si přinesou z domova. Pak na ohni upálíme Moranu - vládkyni zimy, noci a smrti a tím naprosto jednoznačně přivítáme jaro.

Školní bufet bude po celou dobu otevřen.

Zveme funkcionáře Klubu rodičů, představitele města, známé a přátele.


Pro veřejnost: od 15 h je možnost volné prohlídky školy

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Z.Vostrý
Vloženo: 23.04.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.