Hlavní strana >> Články >> Z rybníčka na golfovém hřišti vyloví po sezoně pět set míčků

Z rybníčka na golfovém hřišti vyloví po sezoně pět set míčků

V pátek dopoledne si novináři z celé republiky vyzkoušeli na hřišti v Beřovicích své umění. K dispozici měli i nejlepšího trenéra.
Setkání novinářů z Čech a Moravy pořádala v pátek dopoledne na golfovém hřišti v Beřovicích prezidentka místního klubu Jana Jonášová. Místní devítijamkové golfové hřiště zde bylo postaveno zhruba před třemi roky. Při něm byl v roce 1999 založen Golfový klub Beřovice, který se stal řádným členem České golfové federace.

Prezidentka přítomné novináře seznámila s filozofií beřovického klubu - Golf pro všechny a hlavně v pohodě. Důkazem je široká nabídka kurzů, tzv. Golfová akademie, která je vedena profesionálními trenéry. Hrát mohou všichni, i ti co nejsou členy klubu. Ten sdružuje celkem 140 přívrženců golfu, z nichž nejstaršímu je dvaasedmdesát a nejmladšímu pět let.

Součástí dopoledního programu bylo seznámení s pravidly golfu a činností klubu, ale i možnost si zahrát. A tak si mohli žurnalisté a ostatní přítomní na vlastní kůži vyzkoušet, jak náročné jsou odpaly míčků a kdy první zmizí v té správné jamce. Učitelem pro netradiční dopoledne byl trenér české golfové reprezentace Jan Juhaniak, který jednou týdně vede v Beřovicích tréninky členů klubu. "Golf hraji od roku 1970, v roce 1985 jsem zvítězil na mezinárodním mistrovství republiky, v posledních letech jsem už jako profesionál triumfoval v naší Tour. S golfovými holemi jsem se podíval do Jihoafrické republiky, Indie, Maroka, Tuniska, Alžíru. Na Floridě jsem si zahrál s bývalým tenistou Ivanem Lendlem. V Evropě jsem startoval na turnajích ve všech zemích, kde se golf hraje," řekl čtyřiačtyřicetiletý Jan Juhaniak.

Žádnému z novinářů neskočil při hře golfový míček do zdejšího rybníčka, kde jich po sezoně obvykle vyloví až na pět set. "Aby člověk zjistil, zda ho golf bude bavit, musí mít možnost si hru vyzkoušet," dodala Jana Jonášová.

Kladenský deník č. 95 z 23.4.2001.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Převzala Knihovna V. Štecha z Kl
Vloženo: 23.04.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.