Hlavní strana >> Články >> Vojenský skanzen ve Smečně zahajuje letošní sezonu

Vojenský skanzen ve Smečně zahajuje letošní sezonu

Vedoucí dělá všechno pro to, aby 1. května byla expozice připravena. Opravuje techniku a uklízí bunkr. Do Smečna přijíždí stále více návštěvníků.
Na zahájení sezony se v těchto dnech již podesáté připravuje vedoucí Vojenského skanzenu ve Smečně. Za několik dní si budou návštěvníci moci opět prohlédnout vojenskou techniku i vybavení bunkru, který byl ve třicátých letech součástí stálého opevnění republiky.

"Otevření bude samozřejmě trochu slavnostnější než v jiné dny, kdy sem lidé jezdí. Jestli se vše podaří, měl bych tu být v dobové uniformě. Navíc bude v prostorách městského úřadu instalována výstava týkající se plánů opevnění, k vidění budou i modely aut a také ukázka pěchotních zbraní," uvedl vedoucí Vojenského skanzenu Smečno Jan Krinke. Podle jeho slov už uplynulo dvanáct let od doby, kdy s manželkou bunkr zalitý betonem zrekonstruovali.

Kromě plně vybaveného a vyzbrojeného objektu uvidí v úterý 1. května zájemci tank T-34, protiletadlový kanon ráže 80 mm, v případě dobrého počasí bude přivezen i německý obrněný transportér. V současné době dává Jan Krinke po zimě veškerou techniku do pořádku.

Více v Kladenském deníku z 20. dubna 2001

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Převzala Knihovna V. Štecha z Kl
Vloženo: 20.04.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.