Hlavní strana >> Články >> Také mentálně postižení mohou prožívat plnohodnotný život

Také mentálně postižení mohou prožívat plnohodnotný život

Dnes zavítá do ústavu v Ledcích - Štemberku kouzelník.
Počátkem dubna se ve Slaném objevilo již po třetí deset svěřenců Ústavu sociální péče pro mládež v Ledcích - Štemberku. Pomáhali městu s úklidem veřejné zeleně.

"Baví nás uklízet a dělat pořádek a také do Slaného rádi jezdíme," prozradil při této příležitosti za všechny svěřence Pavel Valchař a pozval Kladenský deník do Ledců na návštěvu. Pozvání jsme přijali a dostavili se právě v přípravách velikonočních svátků. Prostory zámku byly slavnostně vyzdobeny. "Každý z našich svěřenců se snaží podle svých možností zhotovit si pod vedením vychovatelek přáníčko a nebo si něco nakreslit a vystřihnout na ozdobu. Na velikonoční pondělí dostane každý pomlázku," uvedla vedoucí zařízení Zina Štillerová, která si už nedovede bez svých ´kluků´ život představit.

Nezůstalo však pouze u této akce. Před nedávnem bylo na ozdravném pobytu na Benecku šestnáct svěřenců, uskutečnil se také zájezd na Matějskou pouť do Prahy. Dnes přijede do Ledců kouzelník a v Hradečnu se zítra bude konat Jarní vínek, na který jsou pozváni chlapci i dívky z okolních ústavů a Speciální školy ze Stochova a Kačice. Na konci května se uskuteční v zahradě ústavu Den dětí.

Kladenský deník č. 90 ze 17.4.2001.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Převzala Knihovna V. Štecha z Kl
Vloženo: 17.04.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.