Hlavní strana >> Články >> Pokles míry nezaměstnanosti pokračoval také v březnu

Pokles míry nezaměstnanosti pokračoval také v březnu

Průměrná délka evidence uchazečů o práci je v okrese Kladno téměř pět set dní. Více než polovinu nezaměstnaných tvoří ženy.
Nejméně klientů za posledních dvanáct měsíců eviduje v současnosti Úřad práce v Kladně. Jejich počet na konci března poklesl na 7195. Mírou nezaměstnanosti se tak Kladensko opět přiblížilo celorepublikovému průměru.

Z celkového počtu 7195 uchazečů bylo v závěru minulého měsíce 3724 žen, 610 absolventů škol a mladistvých a 786 lidí se změněnou pracovní schopností. Těm úřad nabízí 861 volných míst, z nich pro druhou z uvedených skupin je vhodných 368 a pro třetí 98.

Z údajů týkajících se prvního čtvrtletí letošního roku zveřejněných na internetové stránce úřadu dále vyplývá, že nejvíce nezaměstnaných je mezi dvaceti a třicetiletými. Přesto je průměrný věk uchazeče o zaměstnání v okrese Kladno 36 let. Průměrná délka evidence uchazeče je 497 dní. Poměrně slušnou šanci najít zaměstnání mají vyučení a lidé se základním vzděláním a praktickou školou. Z těchto skupin ale pochází většina evidovaných klientů. Naopak pro lidi bez vzdělání je nabídka pracovních příležitostí téměř nulová.

Kladenský deník 12. 4. 2001

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Z Kladenského deníku převzala Kn
Vloženo: 12.04.2001
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.