Hlavní strana >> Články >> Děti nakonec zachránily poklad kapitána Klida

Děti nakonec zachránily poklad kapitána Klida

Kdo nevyhrál,alespoň si ochutnal z velkého narozeninového dortu.
Sobotní odpoledne bylo ve slánském Domě dětí a mládeže věnováno hrám, tajemnu a sladké odměně. Netradičně se zde slavily desáté narozeniny Ostrova. Všech sedmdesát malých i větších dětí ze Slaného i blízkého okolí se sešlo na zábavně soutěžním odpoledni, jehož hlavní programovou náplní bylo zachránění pokladu kapitána Klida.

Nebylo to vůbec snadné. Družstva se svými kapitány musela plnit šest úkolů k získání ztraceného pokladu. Bylo nutné od skřítků a královny víl dostat tři kouzelná pírka a amulet, pomalovat si obličej kouzelnými hlinkami, ušít ochranný váček, prolézt pavoučí sítí, najít ve sklepení tajemné znaky, posbírat perly a spolu s kouzelným kořením je dát šamanovi za radu, jak objevit poklad.

Po splnění zadaných úkolů se všichni účastníci sešli v šamanově svatyni, kde v přítmí svící se hledači pokladů dozvěděli, jak pomoci zapomnětlivému kapitánovi Klidovi a kde je ukrytý poklad - velká dortová truhla plná zlaťáků a lentilek. "Hra se mi moc líbila, taky jsme dostali tak velký kus dortu, že ho ani nemůžu sníst," svěřila se sedmiletá Maruška Kučerová z Hořešovic.

Ve druhé části narozeninových oslav se vyhlašovali vítězové nové keramické soutěže Hrníčkárny. Na prvních místech se s největším počtem bodů umístily za základní školy Tereza Linhartová a za mateřské školky Pavel Majtan. Poslední částí odpoledne bylo ukončení tříměsíční hry Vegáček a spolu s ním i velká dražba o ceny, na kterou účastníci získávali žetony v průběhu hry. "Myslel jsem, že to bude nuda. Ale bylo to boží," nechal se slyšet jeden ze tří dvanáctiletých účastníků. A to je ta nejlepší odpověď na to, že se akce ve Středisku volného času Ostrov, na které spolupracovali všichni pracovníci domu i oddíl Bezejmenní, opravdu vydařila.

Kladenský deník č. 84 z 9.3.2001.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Převzala Knihovna V. Štecha z Kl
Vloženo: 09.04.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.