Hlavní strana >> Články >> Pomoc postiženému kamarádovi

Pomoc postiženému kamarádovi

Jiří je postižen progresívním onemocněním roztroušené sklerózy, což komplikuje jeho život při běžné činnosti. Je odkázán na invalidní vozík a stálou přítomnost pečovatelky. Kvůli této nemoci má problémy ve standardních úkonech osobní hygieny, což mu dále ztěžuje současné rozložení sociálních prostor v domě. V tuto chvíli se Jiří na vozíku nedostane do koupelny. Sbírka bude použita na úpravu pro bezbariérový přístup do koupelny a na WC.
https://www.donio.cz/PomozmeJirimu

Jirkův příběh

Před dvanácti lety, kdy ještě aktivně pracoval a věnoval se Jiří různorodým aktivitám, začaly se u něj objevovat problémy s chůzí a stabilitou. Ačkoliv absolvoval různá vyšetření, nebylo nic zjištěno.

Až před pěti lety byla potvrzena diagnóza roztroušené sklerózy. Zpočátku Jiří, již jako invalida, ještě pracoval. Po čtyřech měsících začal chodit již jen s francouzskými holemi a v březnu 2017 již byl plně odkázán na invalidní vozík. Manželka mu musí se vším pomáhat jako pečovatelka. Největší problém je s osobní hygienou, kterou je nucen vykonávat pouze provizorními způsoby, neboť koupelna je pro jeho potřeby konstrukčně nevyhovující a fyzicky nedostupná.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Iva Stastna
Vloženo: 26.11.2020
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.