Hlavní strana >> Články >> Městská policie informuje - vybrané případy za únor 2001

Městská policie informuje - vybrané případy za únor 2001

Stejně jako každý měsíc, i tentokrát pro Vás vybíráme případy řešené strážníky Městské policie. Na řadě je měsíc únor.
MĚSTSKÁ POLICIE INFORMUJE - VYBRANÉ PŘÍPADY V MĚSÍCI LISTOPADU

Dne 1.2.2001 požádala o pomoc pracovnice ČD, jelikož ve vestibulu nádraží se pohyboval známý čichač R. M., který obtěžoval cestující. Hlídka MP odvezla osobu do místa jejího trvalého bydliště.

Dne 1.2.2001 prověřovala hlídka stížnost personálu na návštěvníky plavecké haly. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jednalo o mladíky, kteří zde údajně prováděli ostatním schválnosti, chovali se hlučně a nedodržovali provozní řád. Osoby byly předvolány na služebnu MP k podání vysvětlení. Celý případ je momentálně v řešení a bude předán přestupkové komisi.

Dne 3.2.2001 bylo na služebnu MP oznámeno, že skupina několika lidí při procházení ulicí Husova rozbila postranní výlohu jednoho z obchodů. Na místo ihned vyjela hlídka, ale zmíněnou skupinu nikde nezastihla. Poté byla o události informována majitelka obchodu a Policie ČR, která má případ dále v šetření.

Dne 4.2.2001 bylo na služebnu telefonicky oznámeno, že v ulici Ouvalova z vily Praga je slyšet hluk. Hlídka na místě zjistila, že před budovou stojí stavební kolečko a uvnitř je slyšet sekání dřeva. Hlídka v jedné z místností přistihla dva muže, kteří půlili velké dřevěné desky. Prokázáním totožnosti bylo zjištěno, že se jedná o H. V. a K. M., kteří byli vyzváni, aby se dostavili na služebnu k sepsání zápisu o podání vysvětlení, což oba učinili. Případ byl předán přestupkové komisi.

Dne 7.2.2001 byla oznámena krádež zboží na Městské tržnici ve Slaném. Hlídka MP na místě zjistila, že krádeže kalhot se dopustil P. M., který zboží odnesl do svého zaparkovaného vozidla. Byl vyzván k podání vysvětlení, což učinil. Poškozené osobě byly kalhoty vráceny a pachateli byla udělena bloková pokuta ve výši 1.000,- Kč.

Dne 8.2.2001 nahlásil pracovník ČSAD, že na autobusovém nádraží chybí litinový poklop kanalizace. Hlídka zjistila, že v místě, které slouží k výstupu cestujících chybí litinový poklop, který zřejmě nevydržel tlak při přejíždění autobusů a praskl. Jelikož zde bylo nebezpečí úrazu, setrvala hlídka na místě do příjezdu pracovníka fy Slavos, který přislíbil, že závadu odstraní.

Dne 9.2.2001 oznámila pracovnice ČD, že neznámý chlapec vyžaduje jízdenky na vlak do Kralup a poté do Děčína a nemá potřebnou hotovost. Chlapec hlídce uvedl, že jede k babičce, ale vzápětí tvrdil, že se jede vykoupat do Kralup. Pak se hlídce přiznal, že nebyl od rána ve škole a že chce jet navštívit svého bratra, aniž by o tom informoval kohokoliv z rodiny. Jednalo se o S. D., kterého si na služebně MP vyzvedla jeho babička.

Dne 9.2.2001 byl oznámen pokus o krádež osobního vozidla. Majitelka vozu vyrušila pachatele při činu a ten utekl. Vyslaná hlídka MP se okamžitě zapojila do pátrání po pachateli a dle udaného popisu zadržela osobu. Jednalo se o S. M., který byl předán PČR k dalšímu šetření.

Dne 10.2.2001 oznámil pracovník supermarketu Billa, že v prodejně byla zadržena pachatelka krádeže potravin. Jednalo se o P. R., která byla přistižena při pronášení zboží v celkové hodnotě 171,30 Kč. Osobě byla udělena bloková pokuta 500,- Kč.

Dne 13.2.2001 bylo na služebnu nahlášeno, že v lesoparku Háje se pohybuje osoba, která je pod vlivem návykové látky a obtěžuje procházející občany a žáky. Jednalo se opět o R. M., který byl převezen do místa trvalého bydliště.

Dne 16.2.2001 byla hlídka MP přivoláno do objektu nemocnice Slaný, kde neznámá osoba obtěžovala personál interního oddělení a odmítala nemocnici opustit. Bylo zjištěno, že se jedná o D. V., kterého hlídka doprovodila k východu a vysvětlila mu, že zde zůstávat nemůže. Celý případ byl řešen domluvou.

Dne 16.2. 2001 bylo telefonicky oznámeno poškození vozidla v areálu nemocnice Slaný. Hlídka zjistila, že u vozidla bylo rozbité sklo u dveří a otevřené pravé zadní dveře. Strážníci na místě setrvali do příjezdu hlídky PČR, která si případ převzala k dalšímu šetření.

Dne 18.2.2001 bylo na služebnu MP nahlášeno, že před prodejnou Pánek je již delší dobu uvázán pes. Hlídka ho naložila do služebního vozidla a převezla do kotce MP. Ve večerních hodinách se dostavil na služebnu majitel psa, který uvedl, že se mu při venčení pes vytrhl a utekl. Pes byl majiteli předán.

Dne 19.2.2001 se na MP obrátila pracovnice ČD se žádostí o pomoc, protože ve vestibulu se zdržovala osoba ovlivněná návykovou látkou a obtěžovala cestující. Na místě hlídka zjistila, že se jedná o známého R. M., který byl vykázán za hranice města, aby bylo zabráněno dalšímu obtěžování.

Dne 21.2.2001 požádala vedoucí diskontu PLUS o pomoc při řešení krádeže potravin. Na místě bylo zjištěno, že pachatel R. D. se pokusil odcizit zboží (šampon, oplatky) v ceně 86,70 Kč. Hlídka přestupek vyřešila blokovou pokutou ve výši 1.000,- Kč.

Dne 22.2.2001 hlídka MP dvakrát zajišťovala místo trestného činu vloupání do domu. Oba případy byly předány OO PČR.

Dne 23.2.2001 v ranních hodinách zjistila MP při hlídkové činnosti, že u zaparkovaného vozidla je vypáčeno zadní okénko. Okamžitě byla přivolána hlídka PČR, která si případ převzala.

Dne 23.2.2001 během hlídkové činnosti nalezla hlídka odstavené vozidlo. O této skutečnosti bylo informováno OO PČR, které potvrdilo, že toto vozidlo bylo odcizeno. Hlídka MP setrvala na místě do příjezdu PČR, které byl případ předán.

Dne 26.2.2001 vyjížděla hlídka MP do prodejny Billa, kde mělo dojít ke krádeži zboží. Hlídka zjistila, že pachatel J. J. se pokusil v batohu pronést větší množství sprchových šamponů, jejichž úhrnná cena přesahovala 2.000,- Kč. Z tohoto důvodu byla informována PČR, která si celou záležitost převzala.

V únoru asistovala MP celkem šestkrát u dopravních nehod.

Za měsíc Vás opět budeme informovat o dalších zajímavých případech, se kterými se strážníci MP setkají.

zást. ved. MP Bc. M. Rollová

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: zást. ved. MP M. Rollová
Vloženo: 02.03.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.