Hlavní strana >> Články >> Veřejné uvedení Slánského obzoru

Veřejné uvedení Slánského obzoru

V malé galerii Vlastivědného muzea ve Slaném bude 20. června v 17 hodin představen nový ročník Slánského obzoru. S komentovanou prezentací svého příspěvku v Slánském obzoru vystoupí Mgr. Milan Hes, Ph.D.

Společnost Patria,z.s, slánské Vlastivědné muzeum a Státní oblastní archiv v Praze – Státní oblastní archiv v Kladně za finančního přispění Městského úřadu ve Slaném vydává dvacátý šestý ročník obnovené ročenky Slánský obzor.

Obsah Slánského obzoru je  rozdělen do čtyř tematicky různorodých částí - Statě a pojednání, Portrétní galerie, Zprávy a Kronika.

Statě a pojednání přinášejí mimo jiné články ředitele slánského gymnázia M. Dundra o botanickém výzkumu Slánské hory,  kladenské archivářky I. Veverkové o  architektu Antonínu Raymondovi  a regionálního historika Z. Víška o průběhu 28. října 1918 ve Slaném.

V Portrétní galerii se seznámíme s životními osudy slánského rodáka a přeživšího holokaustu Luďka Eliáše. Autorem příspěvku je historik a učitel Milan Hes.

Zprávy obsahují například informace o úmrtí slánského občana a bývalého italského partyzána Marina Cavicchioliho (B. Hrabánková), o pořádání Staročeského jarmarku v Třebízi (P. Hložková) i o oslavách 360. výročí vzniku piaristického školství (Z.Víšek).

Rubrika Kronika přináší souhrn společenských, politických, kulturních i sportovních událostí ve Slaném v roce 2018.


Diskuze

(posledních 5 příspěvků)
Toto je diskuze ke článku:
Veřejné uvedení Slánského obzoru
Zaslal muzeum 17.06.2019 14:01
Počet příspěvků v diskuzi: 1, poslední příspěvek byl zaslán 17.06.2019 14:01, vstoupit do diskuze můžete zde.
Autor: muzeum
Vloženo: 17.06.2019
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.