Hlavní strana >> Články >> Plánují informační centrum

Plánují informační centrum

Prozatím se nepodařilo vybrat manažera rozvoje města, ačkoliv se uskutečnilo výběrové řízení. Plán je dostupný na internetu.
Zprávu o plnění strategického plánu ekonomického rozvoje Slaného schválili na únorovém zasedání městští zastupitelé. Poradní sbor starosty, který přebral povinnosti řídícího a monitorovacího výboru, se pravidelně měsíčně schází a vyhodnocuje stav realizace plánu, popřípadě navrhuje změny a doplnění.

Již vloni komise pro strategické plánování vytýčila tři kritické oblasti, na které by se mělo město zaměřit. Zlepšit by se podle nich měla doprava, podmínky pro podnikání a image města. Každá z těchto oblastí byla zároveň rozpracovaná do jednotlivých záměrů a ty se postupně realizují.

Mezi splněné úkoly patří například v oblasti dopravy jednání týkající se severního obchvatu města. Bylo také přezkoumáno množství rezervních ploch pro stavbu nových parkovišť a zpracovaná studie spádovosti, která zahrnuje informace o skutečném využívání dopravních linek, potřebách jednotlivých obcí a větších podniků, včetně zahrnutí směnného provozu. V souvislosti s tím byla zpracovaná studie optimalizace systému dopravní obslužnosti v okrese.

V oddíle image města vypracoval majetkový odbor seznam objektů, které hyzdí město včetně identifikace vlastníků a výčtu opatření podniknutých k jejich opravě nebo odstranění. Výsledkem dalších jednání je plán vytvoření informačního centra města v budově knihovny.

Kladenský deník 24. února 2001

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 26.02.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.