Hlavní strana >> Články >> Čaj o páté

Čaj o páté

V Přednáškové síni Knihovny Václava Štecha v Slaném se ve středu 7. března 2001 v 17.00 pořádá "Čaj o páté" tentokrát na téma Lužecké kvarteto.

Pan Václav Šarboch se svými hosty bude vyprávět o 35 letech působení amatérského komorního souboru.
Ve středu večer se v sále městské Knihovny Václava Štecha ve Slaném uskutečnila zajímavá beseda Čaj o páté s třiasedmdesátiletým Miloslavem Čapkem, autorem knihy O mužích, na které se zapomnělo. Tento Slaňák prožil dvanáct let ve věznici v Leopoldově a uranových dolech v Jáchymově jako politický vězeň. Z této doby vzniklo svědectví komunistických věznic, které popisuje ve své publikaci.

Mezi hosty byl také starosta Slaného Ivo Rubík, pod jehož záštitou se akce konala, místostarosta Karel Ležák, Lenka Hofmanová z Kanceláře prezidenta republiky ČR a předseda Konfederace politických vězňů Stanislav Drobný. Při besedě zazněly některé pasáže zmíněné knihy a Miloslav Čapek zodpověděl otázky publika.

Publikace měla svou premiérovou autogramiádu v úterý v pražském knihkupectví v Kaprově ulici a samotný autor byl překvapen zájmem o knihu autentických vzpomínek a zážitků. Ve své tvorbě by chtěl pokračovat na podobné téma. Vydání chystané knihy Ve jménu třídního boje, bude ale závislé na více faktorech.

"Domnívám se, že na historii nemůžeme zapomínat. Je třeba o ní hovořit a diskutovat," jsou slova starosty Ivo Rubíka, který knihu hodnotí velmi pozitivně.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 23.02.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.