Hlavní strana >> Články >> Seznamte se: Orchestr Beta

Seznamte se: Orchestr Beta

Je tomu dvanáct let, co pan učitel Rudolf Hyška založil v ZUŠ ve Slaném orchestr bývalých a současných žáků školy. Před třemi lety se připojil i pan učitel Karol Hevessy.
Orchestr "BETA" ZUŠ Slaný má velmi široký repertoár. Hraje téměř vše přes dechovou až po zábavnou, jazzovou hudbu. Zvláštností nejsou ani koncertní skladby. Každý učitel diriguje to, co pro orchestr upravil. Rudolf Hyška vede převážně dechové a koncertní skladby, zatímco jazzové a swingové melodie uslyšíte pod taktovkou pana Karola Hevessyho. Název "BETA" je odvozen od velkého tanečního orchestru Alfa, jehož je vlastně pokračováním.

Nyní má 27 členů, kteří jsou současnými žáky nebo absolventy ZUŠ. Můžete je vidět na častých koncertech v penzionu, na výměnných koncertech v divadle, na Závěrečném koncertě, také na některých slavnostech různých škol. 30.3. proběhne oblastní kolo soutěže ZUŠ tanečních, jazzových a zábavných orchestrů, kterého se "BETA" také zúčastní. Bohužel se koná mimo Slaný.

Nejbližší koncert BETY ve Slaném proběhne 5.4. ve slánském dovadle. Je to výměnný koncert s orchestrem z Lovosic. Podobný koncert, který měl velký úspěch posluchačů swingu, se konal i minulý rok s orchestrem z Roudnice nad Labem.

Slánské listy č. 4 z 20. února 2001

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 22.02.2001
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.