Hlavní strana >> Články >> Evropská jízda míří do Slaného

Evropská jízda míří do Slaného

Městská rada ve Slaném na svém zasedání poslední lednový den projednala projekt Evropská jízda, se kterým v březnu (den se upřesňuje) přijedou do Slaného pracovníci ministerstva zahraničních věcí. O tom, co je Evropská unie a co znamená náš vstup do ní, budou hovořit na odborném semináři v sále bývalého hotelu Pošta, semináře budou uspořádány rovněž pro studenty gymnázia a obchodní akademie, v ulicích města proběhne anketa s náhodnými chodci, při níž bude zjišťován stupeň znalostí občanů o Evropské unii.

V souvislosti s nařízením vlády byly stanoveny platy vedoucích všech odborů městského úřadu a zařízení v majetku města. Navýšení představuje dvoumiliónovou částku z městského rozpočtu.

Nejvíce času zabralo projednání pěti návrhů, které předložil nový jednatel Víceúčelové sportovní haly s.r.o. mgr. Jiří Hajný. Většinou mu byly vráceny k detailnějšímu přepracování. Ukázalo se, že částečná oprava havárie na vodovodním potrubí není dostačující. Na restauraci není provedeno opláštění, parkoviště před ní je v nevyhovujícím stavu. Jednatel VSH musí deklarovat využití vozidel VSH a parkoviště před plaveckou halou. Zaměstnanci VSH mohou za poloviční cenu využívat bazém, squash, bowling a fittnes centrum.

Navýšeny byly ceny za využívání některých zařízení ve Víceúčelové sportovní hale s.r.o. Pronájem ledové plochy na jednu hodinu vyjde s DPH na 1530 Kč, pro školy na 420 Kč, cena pro mateřské školy bude sjednána dohodou. Tělocvična přijde na 350 Kč, dvoulůžkový pokoj se samostatným WC a sprchovým koutem na 380 Kč.

Prodlouženy byly nájmy šesti služebních bytů (gymnázium, hvězdárna, VSH, penzión, hřbitov, bývalý okresní úřad).

Rada odsouhlasila doplnění komise životního prostředí Městského úřadu Slaný o Milana Radoměřského, jehož doménou je dendrologie (nauka o stromech), který v 90 letech byl jedním z iniciátorů vytvoření mapy městské zeleně, podle níž se v součastnosti postupuje.

Rada vzala na vědomí souhrnnou zprávu Městské policie Slaný za rok 2000.

Konkurs na velitele Městské policie Slaný a jeho zástupce proběhne 28. února.

Slánské listy č. 4 z 20.února 2001

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 22.02.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.