Hlavní strana >> Články >> Slánská nemocnice investuje

Slánská nemocnice investuje

Další podpůrné provozy zdravotnického zařízení jsou v dobrém stavu, vloni byla dokončena částečná rekonstrukce kuchyně.
Havarijní stav pračky řeší nyní vedení slánské nemocnice. Zařízení je ve špatném stavu, nákup nového představuje náklady ve výši půl milionu korun. Kromě této závady jsou však všechny ostatní podpůrné provozy nemocnice v pořádku.

"Vloni jsme rekonstruovali topení a klimatizaci v kuchyni, což nás stálo asi dvě stě tisíc korun," uvedl ředitel Nemocnice Slaný Jiří Šimák. Oproti tomu ve zdravotnických odděleních je podle jeho slov vždy co vylepšovat, přístroje velmi rychle zastarávají.

Kromě jiného bude muset zařízení investovat do nákupu nového biochemického analyzátoru. "Jedná se o přístroj, který vyhodnocuje vzorky krve. Nový stojí čtyři miliony korun, náš už zde slouží sedm let a i tenkrát byl repasovaný. Máme proto obavy, že se porouchá. Nemocnice však bez něho nemůže fungovat, sváží se tam vzorky ze všech oddělení," upozornil Jiří Šimák.

Kromě toho by se měl letos také obnovit ultrazvuk nebo repasovat starý přístroj, který bude sloužit hlavně pro porodnici a břišní chirurgii. Vloni se podařilo za tři miliony korun koupit kardiologický ultrazvuk. Další milion korun by měla nemocnice investovat do zakoupení dýchacího přístroje. který je třeba obnovit na ARO. Nové přístroje totiž mají mnohem širší použití a jsou lepší i pro pacienty.

Kladenský deník č. 44 z 21.2.2001.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 21.02.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.