Hlavní strana >> Články >> Nemocnice obnovuje přístroje

Nemocnice obnovuje přístroje

Endoskop, na kterém se vystřídá denně pět pacientů, má zařízení vypůjčený. Nákup nového zdravotníci plánují na příští měsíc.
Půl milionu korun musí letos nutně ze svého rozpočtu vyčlenit slánská nemocnice na nákup nového endoskopu, na němž je možné například vyšetřovat tlusté střevo a žaludek. Původní, který zařízení sloužil asi osm let, již musel být vyřazen a lékaři mají k dispozici vypůjčený přístroj.

"Opravdu ho již nutně potřebujeme, je maximálně využitý. Prostě bychom se bez něj neobešli, vyšetřuje se tam asi pět pacientů denně," uvedl ředitel nemocnice Jiří Šimák. Objednací doby jsou zde podle jeho slov již téměř měsíc."Zejména nyní je nápor pacientů, protože lidé reagují na kampaň prevence proti rakovině tlustého střeva. Kdo má pozitivní test na okultní krvácení, je vyšetřen," doplnil ředitel.

Nákup nového přístroje proto nemocnice plánuje nejspíše již na příští měsíc, náklady bude hradit z vlastních zdrojů.

Dalších půl milionu musí vedení investovat do nákupu holtru na interní oddělení, tento přístroj pomáhá při vyšetření srdce. "Kromě toho potřebujeme ještě nový operační stůl na gynekologii hlavně kvůli laparoskopickým operacím. Nový, elektronicky ovládaný, usnadní hlavně práci lékařům, ale zlepší se i komfort pro pacienty," dodal Jiří Šimák.

Kladenský deník č. 40 z 16.2.2001.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 16.02.2001
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.