Hlavní strana >> Články >> Brána slánské plovárny zůstane letos zavřená

Brána slánské plovárny zůstane letos zavřená

Nákladná rekonstrukce filtračního zařízení bude město stát 2,5 milionu korun.
Městská plovárna ve Slaném letos své brány pro návštěvníky určitě neotevře, na úterním zasedání tuto skutečnost potvrdili městští zastupitelé. Důvodem je nutná rekonstrukce filtračních jednotek a navazující filtrační techniky.

Na opravu bylo původně v letošním rozpočtu vyčleněno téměř osm set tisíc korun, ty však dostačovat nebudou, zastupitelstvo proto schválilo změnu užití prostředků určených na opravu čističky na úhradu projektu rekonstrukce opravárenské technologie a stavební opravy bazénu pro plavce. Zde totiž došlo v několika místech k vydrolení stěn a dna.

Po důkladné rohlídce zjistila odborná firma, že současné filtrační zařízení zcela nevyhovuje požadovaným parametrům. Celková rekonstrukce, po které bude kvalita vody odpovídat všem hygienickým předpisům, bude stát 2,5 milionu korun. Nejbližší termín dokončení prací byl však určen v polovině letní sezóny 15. července.

Proto bude letos opraven pouze bazén a zaplacen projekt na rekonstrukci technologie. Nákladná oprava filtračního zařízení bude pro město prioritou v rozpočtu pro přístí rok.

Podle Kladenského deníku 5, č. 100 z 28. 4. 2000

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 28.04.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.