Hlavní strana >> Články >> Tam, kde je Sluníčko, je také dobrá nálada

Tam, kde je Sluníčko, je také dobrá nálada

Deset let úspěšné činnosti slaví v těchto dnech slánská nezisková organizace Sluníško, která sdružuje děti nejen ze Slaného, ale i Smešna a Kladna.
Hlavní náplní práce organizace jsou letní dětské tábory a pobyty u moře.
"Ve školním roce pořádáme pro děti a mládež podle časových možností víkendové akce. Dosavadní hlavní náplní činnosti jsou ale především lení tábory na naší stanové základně v Jesenici u Rakovníka a o zimních prázdninách zimní lyžařský výcvik. V posledních letech se také zaměřujeme na pobytové zájezdy u moře v Itálii a Chorvatsku," informovala členka výboru sluníčka Lenka Vokřálová a dodala, že velmi oblíbené jsou rodinné pobyty u moře s táborovým programem. Pro příští rok jsou již naplánovány v červenci a srpnu dva šestnácidenní běhy a jeden desetidenní v září do kempů na jadranském pobřeží - Zaton u Zadaru, Baška Voda u Makarské a ostrov Mali Lošinj.

"Jsme rádi, že se nám již hlásí zájemci, i když budeme brát závazné přihlášky až od ledna. V budově bývalého okresáku jsme získali do pronájmu dvě místnosti, a tak jsme se rozhodli rozšířit i činnost během roku. První schůzku máme připravenou na tento čtvrtek v nové klubovně se všemi dětmi, které budou mít zájem o sluníčkovou činnost," uvedl Tomáš Rozenkranc a doplnil informaci, že všech akcí se mohou účastnit i děti, které nejsou stálými členy této dětské organizace.

Kladenský deník, 6. listopadu 2000

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 06.11.2000
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.