Hlavní strana >> Články >> Běla Jensen pokřtila ve Slaném knihu pohádek

Běla Jensen pokřtila ve Slaném knihu pohádek

Hnutí Stonožka bude nyní pracovat hlavně na tom, aby se publikace, kterou napsaly děti z jedenácti zemí, dostala do jejich rukou na celém světě.
Knihu Kdyby všechny děti světa pokřtila včera dopoledne v 1. základní škole ve Slaném zakladatelka hnutí Stonožka Běla Jensen z Norska. Slavnostního aktu se zůčastnil i velvyslanec norského království Lasse Seim, náčelník generálního štábu Armády České republiky generálporučík Jiří Šedivý, zástupkyně kanceláře prezidenta republiky Lenka Štětinová a další významní hosté

Publikace obsahuje množství pohádek, které napsaly samy děti z jedenácti zemí světa. Peníze z jejího prodeje budou podle slov ředitele školy Na Hájích Stanislava Švarce investovány do výstavby do bezbarierové školy ve Strakonicích. První výtisk knihy předala Běla Jensen norskému velvyslanci Lasse Seimu, který zdůraznil, jak moc si královna země Sonja váží spolupráce s Českou republikou.

"S knihou jsem žila dva roky. Inicioval mne dopis děvčat z jednoho českého města, které poukazovaly na život dětí na Balkáně. Dostávala jsem pak poštou tisíce pohádek a právě z nich vznikla tato kniha. Moc bych si přála, aby každé dítě vědělo, že dílo je na světě díky němu. My mu v Norsku říkáme Diamant v koruně. Podobná kniha nikde na Světě neexistuje, na jejím vzniku se podílelo i Její veličenstvo královna Norska Sonja," uvedla Běla Jensen.

Úryvek z článku z Kladenského deníku č. 246 z 21.10.2000.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 21.10.2000
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.