Hlavní strana >> Články >> Centrum města by mělo být v budoucnu bez těžké nákladní dopravy

Centrum města by mělo být v budoucnu bez těžké nákladní dopravy

Odborníci z komise pro strategické plánování rozvoje Slaného zpracovali pro Slaný akční plán, který se zabývá několika aktuálními problémy. Příští týden bude tyto návrhy, které se týkají dopravy, podmínek pro podnikání a image města, komise projednávat. Výsledek bude poté předložen i městské radě a zastupitelstvu.
Záměrem pro zlepšení dopravní situace je odlehčit centru města od tranzitní a těžké dopravy tím, že se bude řešit napojení hlavních komunikací ve Slaném do směrů Litoměřice a Mělník mimo vlastní město - výstavbou částečného obchvatu na sever a východ od města.

Největší koncentrace kolon aut je v současné době na jediné světelné křižovatce ve Slaném, která se nachází blízko historického centra. Podle zprávy představují velkou hlukovou zátěž, vysokou prašnost, komplikují městskou dopravu a obtěžují obyvatele, kteří bydlí podél obou hlavních komunikací. Samozřejmě se tím zvyšují i náklady na údržbu a opravy vozovek, jejichž kvalita se snižuje.

Součástí navrženého plánu je zvýšení standardu vnitřní dopravní infrastruktury ve městě. Dá se totiž předpokládat, že objem dopravy zůstane stejný, nebo nadále poroste. Mezi hlavní akce by měla patřit například směna vlastnictví vybraných komunikací mezi městem a státem, generální opravy nejdůležitějších silnic, ale třeba i program zkvalitnění současných parkovišť. Stejně tak by měl být kladen důraz na zlepšení dostupnosti města a jeho blízkého okolí hromadnou dopravou pro obyvatele. Týká se to zejména těch, kteří do Slaného dojíždějí za prací.

Podle článku Jany Šulekové, Kladenských listy 5, číslo 98 z 26. 4. 2000

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 26.04.2000
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.