Hlavní strana >> Články >> Děti se vrátily z tábora nadšeny.

Děti se vrátily z tábora nadšeny.

Městský úřad před nedávnem pronajal dětské organizaci místnost. Zcela jistě nezůstane v budoucnu nevyužita. V páteční podvečer se areálem modelářského střediska ve Slaném ozvalo hlasité ahoj, a na padesát dětí se rozešlo do svých domovů. Skončil tak třetí turnus jesenického letního stanového tábora pořádaného dětskou neziskovou organizací Sluníčko.
"Již řadu let zde organizujeme po dobu hlavních prázdnin tábory, na konci školního roku třídní výlety pro školy i školky a školení instruktorů. Podle ohlasu, některé děti byly v Jesenici již počtvrté, si myslíme, že se jim tam líbí," sdělila Kladenskému deníku vedoucí Lenka Vokřálová a doplnila, že organizace pořádá i ozdravné pobyty u moře v Chorvatsku. Letos to jsou dva běhy, jeden se již uskutečnil začátkem srpna a druhý je připraven na začátek září.

"Moc se mi na táboře líbilo. Mohlo být trochu lepší počasí. Se Sluníčkem jsem už byla několikrát i v zahraničí. Škoda, že prázdniny nemohou být delší," vyjádřila se stručně na adresu dvou měsíců volna jedenáctilatá Klárka Vítová ze Slaného. Příští rok by chtěla jet s rodiči za skutečným sluníčkem a koupáním k moři.

Sluníčko nepořádá jen tábory, ale pracuje s dětmi i během roku, organizuje například výlety, sportovní akce nebo zimní lyžařský výcvik. "Městský úřad nám před nedávnem pronajal místnost, a tak jsme získali potřebnou klubovnu pro zájmovou děskou činnost. Po skončení čtvrtého jesenického turnusu a zářijového zájezdu do Chorvatska si místnost připravíme k další činnosti," prozradil Láďa Hlebec ze jmenované dětské organizace.

Kladenký deník č. 188 ze 14. 8. 2000.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 14.08.2000
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.