Hlavní strana >> Články >> Starosta chce zachránit Háje

Starosta chce zachránit Háje

Realizace stávajícího územního plánu by lesopark ohrozila. Lesopark Háje je častým odpočinkovým místem obyvatel Slaného.
Jaký bude jeho další osud, záleží na rozhodnutí kompetentních osob. V dosud platném územním plánu z roku 1997 je podle starosty Ivo Rubíka plánovaná částečná zástavba a silniční obchvat. Pamětníci uvádějí, že před lety byl lesopark centrem společenského a kulturního dění.

"Chodila jsem tam jako mladá na schůzky s chlapci, rodiče mých kamarádů u pavilonku tančili, uvnitř hrála hudba. Je mi objektu líto, potřebuje opravit," upozornila Lenka Suchopárková, která se do Slaného po letech přistěhovala zpátky.

"Výhledově s opravou pavilonku počítáme, v rozpočtu pro letošní rok investice zahrnuta není. Nedávno jsme tam opět instalovali skříňku s elektrickým přívodem, ale vandalové ji zničili. Ničí i lavičky," konstatoval starosta Slaného Ivo Rubík. Rád by vrátil místu jeho kulturní a společenské poslání. Počítá i s úpravou tanečního parketu, kde nutně potřebuje natřít zábradlí. Háje mají nyní svého správce, který zde hlídá se psy. V případě potřeby kontaktuje městskou policii. "Lesopark chceme dosadit stromy. Byl zřízen fond, kam mohou zasílat firmy nebo jednotlivci peníze. Po poradě s odborníkem stromy zakoupíme, každý může být opatřen cedulkou s údaji o dárci," doplnil starosta. Problém Hájů je především v tom, že dosud platný územní plán zde má jen částečně navrženou zástavbu a obchvat. Vedení města iniciuje na podzim změnu. Poté bude návrh projednán městskou radou a zastupitelstvem.

Kladenský deník č.175 z 29.7.2000

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 31.07.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.