Hlavní strana >> Články >> Privatizace městských bytů jde do finále.

Privatizace městských bytů jde do finále.

Občané, kterých se týká privatizace městských bytů měli 26. června možnost navštívit informační schůzku, kterou uspořádala Realitní kancelář SEVER a které se zúčastnil i starosta města, Ivo Rubík. Zástupci realitní kanceláře přítomné nájemníky městských bytů seznámili s dosavadním průběhem privatizace a ve stručnosti naznačili další postup.
Vzhledem k množství potencionálních zájemců o koupi bytu, musela být beseda uspořádána dvakrát v tentýž den - Městské divadlo ve Slaném by najednou tolik lidí nepojalo. Hned v úvodu zástupce Realitní kanceláře Sever seznámil přítomné s obecnými informacemi, které se týkají privatizace části městského bytového fondu ve Slaném a popsal postup vyměřovaní a odhadů jednotlivých bytových jednotek. Po tomto bloku informací v obou případech následoval blok otázek a odpovědí.

Nejčastější připomínkou přítomných občanů byla otázka, proč jsou privatizované byty ve Slaném tak drahé a proč jsou mezi na první pohled stejnými byty někdy i poměrně velké cenové rozdíly. Zástupce realitní kanceláře vysvětlil, že cena konstrukci výpočtu ceny bytu stanovilo zastupitelstvo a pro určení ceny slouží odhad provedený soudním znalcem. "Cena je prostě taková a je na vás, zdali jí budete akceptovat nebo ne," a dodal: "Nikdo vás do koupě bytu nenutí, můžete i nadále zůstat nájemníky ." Dále osvětlil možné rozdíly v cenách na první pohled téměř identických bytů - tyto rozdíly mohou být způsobeny např. různou velikostí sklepů, či různým stářím a stavem tzv. zařizovacích předmětů - tj. sporáků, koupelnových van, apod. Občané, kteří mají zájem, mohou v provozních hodinách navštívit informační kancelář Realitní kanceláře Sever na Masarykově náměstí a osobně nahlédnout do odhadu vypracovaného soudním znalcem.

Napsala Knihovna V. Štecha . Slánské listy, č.14, str.3

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 20.07.2000
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.