Hlavní strana >> Články >> Letní kino ve Slaném navštěvují lidé v každém počasí

Letní kino ve Slaném navštěvují lidé v každém počasí

Mladší ročníky lákají spíše české filmy a komedie. Zaměstnanci zařízení mají problémy s některými neukázněnými výrostky. Celkem osmdesát návštěvníků zavítalo v sobotu večer do slánského letního kina, aby zde shlédli český film Musíme si pomáhat. Přálo jim také počasí, protože romantickou komedii viděli, aniž by promokli na kůži, jak tomu bylo v posledních dnech pravidlem.
"V červenci chodí denně v průměru asi čtyřicet lidí. Nejlepší dny jsou pátky a soboty, prože návštěvníci se mohou druhý den vyspat, když nemusí do práce," uvedla Miloslava Fantová, která v letním kině prodává lístky.

Podle jejích slov lidi už omrzely akční filmy, více navštěvují komedie a dobrodružné snímky. "Nejvíce chodí mladí do třiceti let. Starší generace už méně často. Naši skalní příznivci ale přišli dokonce i v dešti. Minule jich tu bylo osm, vydrželi pod deštníky celý film, "sdělila Miloslava Fantová.

Jak uvedla, mají zaměstnanci kina v posladní době s návštěvníky i špatné zkušenosti. Na pokladně musíme mít dřevěné bednění , protože tu už několikrát byla vytlučená okna, domů chodím večer raději se psem. Samozřejmě, že mladí si dělávali vždy legrácky, ale nebývalo to takové, "doplnila.

Její zkušenosti potvrdil zřízenec Karel Svoboda, po němž a promítači házeli výrostci cestou z kina kameny. Tohle jsem ještě nezažil. Nepoctivci lezli vždy přes plot, ale aby po nás házel někdo kameny a vyhrožoval nám , to už je příliš. Pomalu se z toho stává rizikové pracoviště," doplnil.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štěcha
Vloženo: 17.07.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.