Hlavní strana >> Články >> Slánská knihovna vyprodává staré tituly, k mání jsou různé žánry.

Slánská knihovna vyprodává staré tituly, k mání jsou různé žánry.

Každý rok přibývá více než dva tisíce novinek, staré knihy je třeba vyřadit. Mezi nabízenými svazky najde každý něco pro sebe. Po patnácti letech mají obyvatelé Slaného možnost si levně doplnit svojí domácí sbírku knih. Místní Knihovna Václava Štecha totiž dělá revizi fondu a vyřazená díla nabízí po jedné koruně na prodej. Zájemci si mohou vybrat z více než tisícovky titulů.
"V současné době rekonstruujeme elektrické rozvody a podlahy v některých místnostech. Zároveň přestavujeme i nábytek a při té příležitosti vyřazujeme starší a poškozené svazky," uvedla vedoucí knihovny Naděžda Rollová.

Knihy pro děti byly nejdříve nabídnuty k odkoupení mateřským a základním školám, které o ně měly zájem. Návštěvníci si mohou vybrat mezi různými žánry, naučnou literaturou i beletrií a dalšími tituly. "Mezi vyřazované knihy patří například ty , které si nikdo alespoň pět let nevypůjčil. V poslední době dostáváme i dost darů od čtenářů, takže můžeme ohmatané svazky vyměnit za lepší ," Doplnila Rollová.

Jen v loňském roce přibylo do slánské knihovny 2500 nových knih. Když se několik let za sebou netřídí, jsou přírůstky znát. V současné době disponuje zařízení 45 tisíci nabízenými díly. "Tisícovka vyřazených knih nebude ani znát. Byli bychom rádi, kdyby si lidé přišli vybrat. Zájem je slušný, ale je patrné, že jsou prázdniny a mnoho našich čtenářů odjelo, "řekla vedoucí.

Průběžně knihovna nabízí i starší časopisy, na to jsou již lidé zvyklí a chodí si pro ně pravidelně. Výprodej knih za korunu bude podle slov Naděždy Rollové pokračovat minimálně do konce léta.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štěcha
Vloženo: 13.07.2000
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.