Hlavní strana >> Články >> Vlastníci domů s nájemními byty dostanou půjčku na opravy.

Vlastníci domů s nájemními byty dostanou půjčku na opravy.

Město Slaný letos investuje do opravy svých domů 2,1 miilionu korun, další finance poskytne na základě výběru. Necelý milion korun schválilo Městské zastupitelstvo ve Slaném jako půjčku, kterou město v letošním roce poskytne jiným vlastníkům z Fondu obnovy domů s nájemními byty.
Celkový finanční objem fondu ke konci loňského roku činil 3,5 milionu korun. Během roku sem dojdou ještě splátky v hodnotě dalšího milionu korun. Při vycházení z plánu oprav pro letošní rok a stavu rozpracovanosti akcí byl udělán rozbor možnosti využití těchto finančních prostředků.

Celková částka pro opravy v letošním roce je navrhována ve výši maximálně 3,1 milionu korun. Suma určená pro jiné vlastníky činí 30 procent z celkové částky, to znamená 930 tisíc korun. Městská rada vypíše výběrové řízení na nejvhodnější uchazeče o poskytnutí půjčky z fondu.

Slaný vynaloží na opravy svých domů s nájemními byty celkem 2,1 milionu korun. Nejnákladnější bude zateplení domu v Okružní ulici za 640 tisíc korun, přibližně stejná částka bude vynaložena i na opravu instalace kanalizace a vody ve Stehlíkově ulici.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štěcha
Vloženo: 27.06.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.