Hlavní strana >> Články >> Významné objekty ve Slaném by měly být v budoucnu osvětleny.

Významné objekty ve Slaném by měly být v budoucnu osvětleny.

Město bude při úklidu využívat alternativní tresty. Součástí materiálu týkajícího se strategického rozvoje města, který na svém posledním zasedání odsouhlasili měštští zastupitelé, byly akční plány řešící krizové oblasti Slaného. Jako jednu z nich označují členové komise pro strategický rozvoj image města.
Protože královské město má mnoho cenných historických objektů, prvním záměrem plánu je právě obnova fyzického vzhledu městské památkové zóny. Cílem je například zpracování architektonické studie řešení města a zorganizování kampaně na podporu obnovy zóny. Slaný by mělo vytvořit motivaci soukromým vlastníkům pro obnovu objektů. Významné budovy budou v noci osvětleny. Další hlavní složkou je zlepšení vzhledu přístupových komunikací a jejich využití k propagaci města. Úřad bude například také praktikovat systém alternativních trestů a veřejně prospěšných prací, do úklidu Slaného by se měli zapojit i jeho obyvatelé.

Kvůli zlepšení propagace bude vytvořena informační infrastruktura, jednotlivé subjekty budou mezi sebou více komunikovat. Důležitý bude i navigační iformační systém, který usnadní orientaci ve městě.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štěcha
Vloženo: 23.06.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.