Hlavní strana >> Články >> První Slánská vicemiss se mezi jinými poupaty neztratila.

První Slánská vicemiss se mezi jinými poupaty neztratila.

Okresní kolo soutěže prý bylo lepší, než celorepublikové na brněnském výstavišti. Mezi patnácti dívkami, které se v těchto dnech zúčastnily v Brně celorepublikového finále soutěže Miss Poupě 2000, byla i čtrnáctiletá Katka Kindlová ze Slaného. V letošním základním kole kladenského okresu se stala první vicemiss a v dubnu získala v semifinálové soutěži za středočeský kraj titul Miss Poupě.
Katka navštěvuje slánskou 3. základní školu. Věnuje se basketbalu, hře na příčnou flétnu a kytaru. Má ráda vodácký sport a táboření, ze školních předmětů chemii, fyziku a matematiku.

Samotné brněnské finále s letošním názvem - Ztratily se dějiny aneb všechno je dnes poprvé, kterému předcházela různá soustředění všech finalistek, se uskutečnilo na výstavišti v pavilonu Rotunda. Soutěž se dělila na dvě části. V první se v praktické ukázce pracovalo s internetem, ve druhé, pro diváky atraktivnější, se dívky předváděly se svými dovednostmi - volnou disciplinou, hereckou etudou, hovořily s moderátorem, korzovaly v letních či sportovních úborech. Na programu mimo organizátorů spolupracovali i Stanislav Hložek, Václav Upír Krejčí, Jakub Třasák a Vašo Patejdl.

Katka ve svém volném programu hrála na flétnu a ve hraném skeči předvedla ukázku z Tankového praporu ( divákům, kterých bylo v hledišti poskrovnu, se scénka líbila). V hlasování poroty, jež neměla zrovna lehký úkol, protože dívky se opravdu snažily, zvítězila Zuzana Putnařová z Ostravy. Katka Kindlová, která reprezentovala nejen Královské město Slaný, ale i celý kladenský okres, obsadila pěkné desáté místo.

"Chtěla jsem to zkusit. Myslím si, že se z nás vytvořila dobrá parta a všem se to určitě líbilo," prozradila Kladenskému deníku Katka a doplnila, že ve Slaném se jí okresní kolo líbilo více.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štěcha
Vloženo: 23.06.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.