Hlavní strana >> Články >> SENZACE ! Slaný postoupilo do 1.české národní hokejbalové ligy !

SENZACE ! Slaný postoupilo do 1.české národní hokejbalové ligy !



Neuvěřitelné se stalo skutkem ! Po fantastické sezóně slánského hokejbalového týmu, který byl nováčkem v regionální lize - skupině Střed, vybojovali HbK Golem BendyBoys Slaný postup do druhé nejvyšší soutěže v České republice, do 1.ČNHbL. Paradoxem na celé věci ovšem je fakt, že slaňáci neuvidí z celé ligy ani jedno utkání, protože ve Slaném neexistuje pro tento sport hřiště (asfaltová plocha 52x26 metrů s mantinely).
Po skvělé sezóně, na jejímž konci prošel tým i play-off bez porážky (postupoval jen JEDEN celek z celé soutěže), postoupili "bendíci" do baráže o postup do 1.ČNHbL. Této kvalifikace se účastnilo 5 celků. Hrálo se systémem každý s každým, přičemž do národní ligy mohly postoupit 3 celky.

HbK Golem Bendy Boys Slaný : HC Křemže (4:2)
Třetiny 1:1 , 1:1, 2:0
Branky za Slaný: Kropáč, Kleveta, Skuhravý, Lexa
Přestože jsme byli lepší a šli dvakrát do vedení, soupeř dvakrát vyrovnával po našich dvou hrubých chybách. Ve druhé polovině poslední třetiny jsme šli opět do vedení a už jsme soupeři nedovolili nás zatlačit. Soupeř hrál utkání značně silově a fyzicky, výsledkem byli dva naši zranění hráči (J.Bálek a Hegenbart).

SK Botič Praha : HbK Golem Bendy Boys Slaný (1:7)
Třetiny 0:1, 0:4, 1:2
Branky za Slaný: Bálek M. 4x, Novák J. 2x, Kostinec
Od úvodní bule jsme byli jednoznačně lepší i když soupeř se obětavě bránil, ale ve druhé části jsme převahu zužitkovali sérií gólů a o výsledku utkání bylo rozhodnuto.

HbK Golem Bendy Boys Slaný : Česká Třebová (2:1)
Třetiny 0:0, 1:1, 1:0
Branky za Slaný: Novák J., Bálek M.
I když výsledek opticky nevypovídá o herním projevu, musíme konstatovat, že jsme byli lepším celkem, v úvodní části nás přibrzdily čtyři minuty oslabení. V úvodu druhé části jsme konečně skórovali, jenže pak se nám lepila smůla na hokejky v koncovce a soupeř v závěru třetiny vyrovnal v přesilovce. V úvodu poslední části jsme šli opět do vedení. Toto vítězství nám definitivně zabezpečilo postup do národní ligy a poslední zápas jsme odehráli již pouze se zbytkem mužstva, které zůstalo nezraněno, prakticky kdo mohl chodit, ten hrál. Celkově se dá říci, že rozhodčí připouštěli fauly více, než by bylo vhodné, takže řada zraněných hráčů po sekání a podobných faulech se značně rozrůstala.

HC Most : HbK Golem Bendy Boys Slaný (9:4)
Třetiny 5:0, 2:3, 2:1
Branky za Slaný: Janega, Kostinec, Foukal, Bálek M.
Úvod zápasu jsme hrubě podcenili a soupeř trestal naši naivní hru. Po první třetině bylo prakticky rozhodnuto. Přesto jsme se začali vracet do hry, bohužel do konce zápasu byli postupně vyloučeni Skuhravý, Lexa, J.Novák a Kostinec, a na zvrat utkání se již nedostávalo sil nehledě na lavičku zraněných hráčů.

Pozn. V současné době připravujeme dodatek k Programu revitalizace hřišť v areálu VSH Slaný, ve kterém bychom rádi prosadili návrh na výstavbu jednoho hokejbalového hřiště standardních rozměrů. Toto hřiště by bylo velice důležitým krokem k rozvoji hokejbalu ve Slaném a umožňilo by vznik mládežnických a dorosteneckých družstev nemluvě o stávajících klubech ve Slaném a okolí. Pokud můžete, podpořte tuto naši aktivitu. Děkujeme.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Jiří Hůla
Vloženo: 20.06.2000
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.