Hlavní strana >> Články >> Strategický plán Slaného řeší také problémy s dopravou.

Strategický plán Slaného řeší také problémy s dopravou.

Slánští zastupitelé schválili navržené kroky i konkrétní úkoly, které by měli zlepšit tři zásadní kritické oblasti města. Jedním z nejdůležitějších bodů jednání při posledním zasedání Městského zastupitelstva ve Slaném byl strategický plán královského města. Komise pro strategický rozvoj předložila poslancům akční plány řešení problémů Slaného.
Pracovní skupiny komise sestavily celkem tři tyto plány, každý obsahuje záměry, cíle a strategie, tedy konkrétní kroky a úkoly, které by měli být splněny. Padesát účastníků tohoto procesu přijímá zodpovědnost zrealizovat všechny plány do určitých termínů. Kritickými oblastmi, jimiž se komise zaobírala, je doprava, podmínky pro podnikání a image města.

V prvním plánu týkajícím se dopravy je záměr odlehčit centru města od tranzitní a těžké dopravy. Bude se totiž řešit napojení hlavních komunikací ve Slaném do směrů Litoměřice, Mělník a Karlovy Vary mimo vlastní město výstavbou částečného nebo úplného obchvatu na sever od Slaného. Druhým záměrem je zvýšení standardu vnitřní dopravní infrastruktury ve městě. Jeho součástí jsou i generální opravy nejdůležitějších komunikací ve městě. Podle odborníků z komise je také důležité zlepšit dostupnost města a jeho blízkého okolí hromadnou dopravou pro obyvatele, zejména pro pracovní sílu.

U všech konkrétních úkolů jsou také data, k nimž by měly být splněny.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 20.06.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.