Hlavní strana >> Články >> Třebízskou pouť byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Třebízskou pouť byste si rozhodně neměli nechat ujít.

V programu vystoupí i populární zpěvák dechové hudby Josef Zíma. Součástí akce budou také dvě zajímavé výstavy.
Tuto sobotu a neděli se bude konat v Třebízi u Slaného velmi oblíbená staročeská pouť se vším, co k ní patří. Vedle tradičních pouťových atrakcí si zájemci budou moci prohlédnout objekty třebízského národopisného muzea se stálou expozicí vývoje zemědělství na Kladensku a Slánsku. Nabízeny jsou také dvě výstavy - Akvarely z okolí Třebíze od Aloise Jecha a Štíty a okna vesnických domů.

Součástí bude v areálu Cífkova statku prodej užitkové a ozdobné keramiky, šperků s polodrahokamy i ukázky ručních prací a velmi zajímavé povídání s mlynářem Karlem Bočkem z Unhoště, který je jedním ze sedmadvaceti členů Společenstva mlynářů a pekařů v Čechách.

O zábavu se budou starat po celou dobu konání pouti známé kapely. "Pro malé návštěvníky jsou připraveny pouťové atrakce i stánky již od soboty. Pro ty zájemce, kteří si chtějí udělat příjemný sobotní večer, bude Pod skalou hrát k tanci i poslechu lounská skupina Golf," informoval Kladenský deník jeden z hlavních organizátorů Milan Nosovský a následně doplnil nedělní programovou nabídku: "V neděli od devíti do deseti hodin ve skanzenu vystoupí slánské duo - Martin Carvan, kytara, a Ivo Horňák, housle, s italskou renesanční hudbou. Po tomto koncertu Pod skalou budou po celý den vyhrávat pro příznivce dechové hudby Heligonky z Kladna, Beta Slaný a Oharka s hostem Pepíčkem Zímou známým z vlachovky. Trampské písničky zazpívají kladenští Jezevci a hudební nabídku ukončí skupina Golf.

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 16.06.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.