Hlavní strana >> Články >> O návštěvnosti letního kina rozhoduje nabídka a počasí

O návštěvnosti letního kina rozhoduje nabídka a počasí

Letní kino ve Slaném zahájilo v těchto dnech již devětatřicátou sezonu.
Před několika dny se opět otevřela pro širokou veřejnost brána letního kina ve Slaném. Nádherný přírodní amfiteátr na slánských hájích poprvé přivítal diváky 1. června 1961 filmem Rocco a jeho bratři.
Připravit a udržovat v pořádku celý areál je značně náročné, zvláště když si řada vandalů nedokáže upraveného prostředí vážit a svévolně ničí lavičky, toalety i plot. "Na opravách a údržbě zeleně v areálu začínáme dělat již od března. Během tří letních měsíců, kdy se v letním kině promítá, se v běžné údržbě pokračuje, aby bylo všechno v pořádku," informoval jeden ze stálých zaměstnanců kina Milan Steinfest.

Slánská letní scéna má za sebou ve své skoro čtyřicetileté historii bohatou kulturní činnost. Byly to hlavně divácky nejnavštěvovanější Filmové festivaly pracujících, při kterých se před promítáním soutěžních filmů mohli diváci setkat s významnými herci, součástí býval i kulturní program. Podle pamětníků se prý do hlediště vměstnalo až pět tisíc diváků.

V minulých dvou letech patřily mezi divácky nejúspěšnější filmy - Evita, 101 dalmatinů, Výchova dívek v Čechách, velkofilm Titanic a Pelíšky. Prvním filmem letošní devětatřicáté sezony byl americký psychologický thriller Šestý smysl. V následující červnové nabídce mezi americkými filmy různých žánrů bude i česká komedie s názvem Samotáři.

"Se svými přáteli si občas do letňáku vyjdeme, hlavně o víkendech a prázdninách. Je to tady pěkné, myslím si, že by mohla Slanému závidět i větší města. Hlavně, aby bylo dobré počasí i nabídka filmů," nechala se slyšet jedna z divaček, dvacetiletá studentka Eva Pokorná ze Slaného.

Článek Hany Tiché v Kladenském deníku 5, číslo 132 ze 7. června 2000

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 07.06.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.