Hlavní strana >> Články >> Den dětí ve Slaném pořádal Ostrov

Den dětí ve Slaném pořádal Ostrov

Děti ze Slaného drátkovaly vlašské ořechy, zkoušely také malovat na hebvábí.
Areál Slánského letního kina na Hájích patřil tuto víkendovou sobotu dětem ze Slaného a blízkého okolí. Středisko volného času Ostrov zde pořádalo zábavný dětský den pod názvem Den dětí aneb Živě život v Ostrově. Děti i někteří dospělí si během odpoledne vyzkoušeli svoji dovednost.
Malovalo se na hedvábí, sklo, trička, drátkovaly se vlašské ořechy. Klub Šikulek vyráběl masky, Raráškové loutky, plastikoví modeláři lepili modely letadálek. V chovatelském koutku byla pro zájemce připravena výstava zvířátek. Odlévaly se stopy zvěře, hrály se míčové hry, s ukázkou vystoupila i Dětská scéna. "Líbí se nám tady všechno. Chceme zkusit malovat na hedvábí a také se podíváme na zvířátka," prozradila třináctiletá Hanka Vránová s devítiletou sestrou Janičkou.
"Snažím se drátkovat vlašský ořech. Ještě nikdy jsem nic podobného nedělala. Je to velmi zajímavé a chce to trpělivost. Doufám, že se mi to povede," uvedla Marie Tintěrová s manželem a dodala, že se ráda podívá do domu dětí na výrobu keramiky avýtvarnou rukodělnou činnost pro dospělé.
Součástí odpoledního programu bylo i vyhlášení vítězů dětské výtvarné soutěže pořádané ve spolupráci s Ekofruktem, vystoupení tanečního kroužku pod vedením Jany Štastné a v šestnáct hodin se pódium proměnilo v taneční parket pro dětské diskošou.
Na den dětí pořádaný střediskem volného času Ostrov navazoval od 17.30 hodin podvečerní koncert čtyř slánských skupin - Demnato, Deratizéři, Kujooni a
Z donucení , který měl ohlas hlavně u u přítomné mládeže.

Kladenský deník 5.6.00

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha
Vloženo: 06.06.2000
Bateria Slaný CZ, s.r.o.
Stavební Chemie Slaný a.s.