Hlavní strana >> Články >> Slánští strážníci se zabývali opilci i výtržníky

Slánští strážníci se zabývali opilci i výtržníky

Za prohřešky obyvatel druhého největšího města kladenského okresu stojí často drogy a alkohol. Toxikoman čichal toluen, podnapilý řidič nevlastnil oprávnění.
Práce strážníků bývá některými lidmi stále podceňována. Několik případů z minulých dnů, které řešili slánští městští policisté, však hovoří o tom, že nespočívá pouze v nasazování botiček špatně parkujícím motoristům.

Na služebnu bylo například nahlášeno, že v parku u bývalé mlékárny obtěžuje hrající si děti osoba, která je pod vlivem návykové látky. Na místo okamžitě vyrazila hlídka uniformovaných mužů, která zde zadržela muže, jenž před dětmi čichal toluen. Výtečník byl vzápětí předán policistům PČR.

Ve Vikově ulici se zase pohyboval exhibicionista, který zde budil veřejné pohoršení tím, že sprostě pokřikoval na kolemjdoucí lidi a obnažoval se před nimi. Také on byl zadržena a předán státní policii.

Při kontrole Štechovy ulice strážníci 30. května ve večerních hodinách objevili jedoucí neosvětlené vozidlo, které bylo navíc zepředu nabourané. Řidič byl zastaven, avšak nemohl se prokázat žádným dokladem totožnosti, neboť u sebe žádné dokumenty neměl. Přiznal, že nevlastní řidičský průkaz i že před jízdou pil alkohol. Skončil stejně jako jeho dva výše popsaní předchůdci - v rukách policistů PČR.

Drobná krádež ve slánském Plusu byla městským policistům oznámena v dopoledních hodinách. Jak se na místě ukázalo, čtyřiadvacetiletý toxikoman se zde pokusil pod mikinou pronést přes pokladny potraviny za téměř 130 korun. V tomto případě se vše obešlo blokovou pokutou 500 korun, kterou však mladík na místě nezaplatil, neboť u sebe žádnou finanční hotovost neměl.

Článek Roberta Božovského z Kladenských listů 5, číslo 131 z 6. 6. 2000

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 06.06.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.