Hlavní strana >> Články >> Zástupci japonského investora oznámili vstup do Slaného

Zástupci japonského investora oznámili vstup do Slaného

Významný koncern na výrobu automobilových součástek začne výstavbu supermoderního závodu na podzim.

Svůj vstup do průmyslové zóny Slaný-sever oznámili včera dopoledne na tiskové konferenci na Městském úřadu ve Slaném zástupci světoznámé japonské firmy Mitsubishi Electric Corporation.
jednání se kromě starosty Slaného, poslanců a senátora zúčastnili vedoucí představitelé japonské firmy a zástupce CzechInvestu.

Setkání obou partnerů zahájil velvyslanec Japonska H. E. Hiroto Ishida, který je přesvědčen, že rozvíjející se projekt je správný. "Jsem rád, že právě naše město zvítězilo v tvrdé mezinárodní konkurenci a může zde přivítat tohoto významného investora," uvedl starosta Slaného Ivo Rubík.

Dceřiná společnost Mitsubishi Electric Corporation bude ve Slaném vyrábět alternátory a startéry pro evropský trh. Do výstavby nového závodu na výrobu automobilových součástek investuje 32 milionů dolarů, do roku 2003 zaměstná 280 lidí. Zahájení výroby je plánováno na únor příštího roku, kdy se budou montovat výrobky z komponentů dovezených z Japonska, samotná výroba alternátorů začne v roce 2002. Začátek výstavby haly se předpokládá na podzim letošního roku, při realizaci projektu budou vedle japonského dodavatele najímány i české firmy.

"Do výrobního závodu bude instalováno zcela nové moderní zařízení, které ještě není nikde v provozu. Bude proto nutné jeho odzkoušení a také náležité vyškolení pracovníků, z nichž někteří ho prodělají v Japonsku," uvedl zástupce Mitsubishi Electric Europe B. V. Miroslav Figel. "Dohodli jsme se s kladenským i slánským úřadem práce a také s firmou specializující se na nábor pracovníků. Ještě nevím, jak rychle se lidé přizpůsobí pracovní morálce Japonců," doplnil Miroslav Fliegel.

Podle slov poradce generálního ředitele CZechInvestu Josefa Lébla splňuje projekt japonské firmy na výrobu automobilových součástek podmínky pro udělení investičních pobídek.

Článek Jany Šulekové z Kladenského deníku 5, číslo 128 z 2. června 2000

Diskuze

Diskuze k článku není povolena.
Autor: Knihovna V. Štecha Slaný
Vloženo: 02.06.2000
Stavební Chemie Slaný a.s.
Bateria Slaný CZ, s.r.o.